Met het Benjamins Schuifbestekje leren kinderen zelfstandig eten. Het ontwerp is aangepast aan bewegingen die kleine kinderen maken. Het bestaat uit een gebogen lepeltje en een schuifje. Kinderen pakken het bestekje vrijwel altijd vanzelf goed vast: met hun knuistjes. Het lepeltje en het schuifje schuiven over het bordje naar elkaar toe en vangen onderweg een hapje eten. Het speciaal vormgegeven lepeltje in het mondje stoppen is makkelijk.
Adviesverkoopprijs 19,95 euro

Waarom een schuifbestekje van Benjamin?

Vanaf ongeveer 18 maanden gaan kinderen de wereld ontdekken. Ze merken dat ze een individu zijn en gaan hun grenzen verkennen. Daarbij hoort ook zelfstandig leren eten met alle knoeipartijen en frustraties ….
De ontwerpster van dit bestek is zelf moeder van een tweejarig zoontje en zag de worsteling van haar zoontje. Ze liet in Portugal prototypes van het Schuifbestekje maken en gaf deze aan haar zoontje. Hij begreep meteen hoe het werkte. Inmiddels is het Schuifbestekje ook getest bij verschillende kinderdagverblijven.

Het bestekje bestaat uit een gebogen lepeltje en een schuifje van roestvrij staal en die combinatie verricht wonderen tijdens het eten. De hersenen van kinderen in de peuterleeftijd zijn zo ontwikkeld dat de handjes elkaar spiegelen; dat noemt men ook wel de symmetrische fase. Dat twee handjes met daarin een Schuifbestekje dezelfde beweging maken is daarom volkomen logisch voor ze. De lepel is al gebogen zodat kinderen geen moeilijke draai hoeven te maken met dat handje. Kortom: kinderen kunnen hiermee zelfstandig aan de slag en ze kunnen er ook goed mee eten zonder enorme brokken te maken; het eten eindigt daadwerkelijk in de mondjes.

Benjamins Schuifbestekje is onder andere te koop via www.benjamins-products.com maar ook bij de betere kinderwinkels, conceptstores en cadeauwinkels.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jfJHgvJ37aM[/youtube]