Deze week koos een vakjury de genomineerden voor de Baby Innovation Award 2016. Nieuw dit jaar is de Green Award. Organisator Carola Siksma-Ruiters zegt hierover: “De Green Award is een belangrijke toevoeging, steeds meer merken zijn bewust bezig om hun merk ‘groener’ te krijgen en dat belonen we graag met deze award.” Op de jurydag kwamen de meest uiteenlopende producten voorbij: van de kleinst opvouwbare buggy, modulair meegroeisysteem voor de babykamer en speelgoed dat volledig is gemaakt van planten. De meest innovatieve producten werden geselecteerd.

Vakjurydag
Ieder jaar presenteren tientallen nieuwe baby- en peuterproducten zich op de Nederlandse markt. De meest innovatieve, veilige en handige producten maken kans op de Baby Innovation Award. De vakjury bestaat dit jaar uit: fabulous mama & family, TNO, Consumentenbond, Buro Raak, PR-Bureau De Perswinkel, BabyBeGood en adviserend: VeiligheidNL. Tijdens de vakjurydag maakten zij de eerste selectie uit alle inzendingen en nomineerden twintig producten. Vier producten komen in aanmerking voor de Green Award. Er werd gelet op innovatie, gebruiksvriendelijkheid, design, vakmanschap en veiligheid en voor de Green Award op onder andere duurzaamheid en materiaalkeuze.

De Baby Innovation Award is een initiatief van het vakblad Babywereld en consumentenplatform Babystuf.nl in samenwerking met de Negenmaandenbeurs en Fabulous mama & family.

Het vervolg
Medio januari beoordelen moeders uit de praktijk de producten op de Mama Jurydag. Daarnaast kan iedereen in Nederland vanaf 1 december online stemmen. De stemmen van de vakjury, Mama Jurydag en online stemmers bepalen samen wie uiteindelijk de winnaar wordt. Deze winnaars worden bekend gemaakt op de Negenmaandenbeurs (24 t/m 28 februari 2016). Daar zijn dit jaar álle genomineerde producten te bewonderen op het nieuwe Baby Innovatie Plein.

Green award