uitreiking baby innovation award

Over de verkiezing

De Baby Innovation Award verkiezing is hét grote jaarlijkse evenement voor de babybranche dat naast bijzondere awards ook veel media-aandacht biedt. Deze verkiezing wordt georganiseerd door vakmedium BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. Het is niet verplicht om mee te doen met de Negenmaandenbeurs, ook niet deelnemers worden uitgenodigd mee te doen.

Waarom deelnemen aan deze verkiezing?

Deelnemen betekent kans op het winnen van prestigieuze awards waarmee vele deuren worden geopend. Je kunt rekenen op meer naamsbekendheid, aandacht in diverse media in print en online en daarmee een vliegende start voor je verkoop. Een product met dit logo werkt als een keurmerk: het schept vertrouwen en geeft je een voorsprong op de concurrentie! Bij deelname kun je rekenen op:

 • Exclusief gebruik van het logo Genomineerd of Winnaar.
 • Kans op winnen Baby Innovation Award in 6 categorieën. Tevens kans op winnen Green Award, Design Award en Consumer Award.
 • 2 Toegangskaarten voor feestelijke uitreiking tijdens Industry Dinner en netwerkbijeenkomst Amsterdam Baby Week of aangeboden alternatief.
 • Plaats op de Baby Innovation Award stand van de Negenmaandenbeurs (meer dan 30.000 bezoekers).
 • Vermelding op de sites Baby Innovation Award.nl (216.000 bezoekers en 918.000 gebeurtenissen per jaar) en de Negenmaandenbeurs.nl (603.000 unieke bezoekers, 33.000 Facebook en 11.000 Instagram volgers)
 • Brede media aandacht via vakmedium BabyWereld (site: 505.000 bezoekers en 14.400.000 gebeurtenissen per jaar, print: 2.000 exemplaren, 3.700 nieuwsbrief adressen), Negenmaandenbeurs (database 67.000).
 • Deskundige kijk op jouw product door vakjury.
 • Live demonstratie tijdens Mama Jurydag met directe feedback van moeders en influencers.

Verder kun je als genomineerd en/of winnaar rekenen op het PLUSPAKKET:

 • Landingspagina voor je genomineerde product.
 • Gratis mediakit met digitale logo’s en uitingen voor gebruik in print, online en social media.
 • Gratis post op uitgebreide social mediakanalen: FB, Insta, Pinterest, i.s.m. social mediabureau.
 • Ben je een startup? Dan maken we gratis een Starter Story voor je productintroductie op de Baby Innovation Award site!
 • 50% korting op in te zetten winactie voor je product via onze socials vanaf moment dat winnaars bekend zijn.

Hulp nodig bij vervolgtraject?

We kunnen je verder ontzorgen met mediatips en adviezen, informeer naar de mogelijkheden:

 • Post ‘Gespot door babytrendwatcher’ met onze expertise en feedback op jouw product op alle social media.
 • Adviesgesprek over alle ins en outs in de babymarkt.
 • Adviesgesprek ‘Hoe bepaal je de vervolgstap na de verkiezing’ door gespecialiseerde coach.

De categorieën van de Baby Innovation Award verkiezing

De verkiezing bestaat uit 6 categorieën:
1. Mobility | 2. Travel & Safety | 3. Feeding | 4. Care | 5. Furniture & Decoration | 6. Toys & Gifts
In het inschrijfformulier tref je een opsomming aan welke producten onder welke categorie vallen.
Naast deze awards maak je kans op het winnen van de Green & Design Award (vakjuryprijzen) en de Negenmaandenbeurs Consumer Award.

Procedure verkiezing

3 november 2023: deadline aanmelding
Aanmelding van jouw product via de site in een van de zeven categorieën. Je dingt automatisch mee naar de Design Award en Consumer Award.

14 november 2023: vakjury bepaalt de nominaties
Tijdens de vakjurydag worden voor elke categorie de nominaties aangewezen. De vakjury bestaat uit een team van deskundigen uit meerdere disciplines.

17 januari 2024: Mama & Papa Jurydag
Namens de Negenmaandenbeurs komen moeders en influencers uit het hele land langs om de nominaties te beoordelen en punten te geven. Je krijgt als genomineerde tijdens deze dag de gelegenheid om je product live te demonstreren en direct waardevolle feedback te krijgen.

1 februari – 17 februari 2024: online stemmen
Vanaf 1 tot en met 13 februari kan er online en vervolgens op de Negenmaandenbeurs tot en met 17 februari op een top 5 online gestemd worden voor de Consumer Award. Consumenten maken daarbij kans op het winnen van een van de genomineerde producten.

14 februari 2024: bepaling winnaars en uitreiking
Categorie Awards: de vakjury nomineert, de categoriewinnaars worden bepaald door 60% vakjury en 40% Mama & Papa Jurydag.
Consumer Award: wordt bepaald door 50% stemmen van de Mama Jurydag en 50% van het stemmen online. Daarna zal op de Negenmaandenbeurs online gestemd worden op een top 5 waarna de winnaar wordt bepaald. Consumer Award wordt op laatste beursdag uitgereikt.

Deelnamekosten

Voor deelname wordt inschrijfgeld gevraagd. Hieronder vallen logistieke kosten, uitwerking van de gegeven informatie, maken van een jurydossier, uitleg en presentatie tijdens vakjurydag, eventuele opslag tot de jurydagen en Negenmaandenbeurs, het mede organiseren van de Mama & Papa Jurydag en Baby Innovation Award paviljoen op de Negenmaandenbeurs.

De kosten voor inschrijving van een product bedraagt 295 euro excl BTW/ 356,95 euro incl BTW.
Bij nominatie wordt een extra bijdrage gevraagd van 995 euro excl BTW/ 1203,95 incl BTW.
Start-ups komen in aanmerking voor een korting, neem daarvoor contact met ons op.

Aanmelding en indienen product

Je aanmelding en product dient VOOR 3 NOVEMBER bij de organisatie binnen te zijn. Het is mogelijk meer producten in te zenden.
Adres: BabyWereld BV, Frederik van Eedenlaan 2, 1262 AB Blaricum, Nederland.
Zorg ervoor dat je product presentieklaar is en voeg indien aanwezig belangrijke productinformatie en testrapporten toe. Voor technisch ingewikkelde producten zoals kinderwagens, autostoelen en babyfoons, mag een verzoek voor een korte demonstratie tijdens de vakjurydag worden ingediend.

Vragen? Bel of mail ons via info@babyinnovationaward.nl
Voor meer informatie verwijzen wij je naar de voorwaarden voor deelname verkiezing
Naar aanmeldformulier >