baby innovation award winnaars

Over de verkiezing

De Baby Innovation Award verkiezing is hét grote jaarlijkse evenement voor de babybranche dat naast bijzondere awards ook veel media-aandacht biedt. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. Het is niet verplicht om mee te doen met de Negenmaandenbeurs, ook niet deelnemers worden uitgenodigd mee te doen.

Waarom deelnemen aan deze verkiezing?

Meedoen betekent kans op het winnen van prestigieuze awards waarmee vele deuren worden geopend. U kunt rekenen op meer naamsbekendheid, aandacht in diverse media in print en online en daarmee een vliegende start voor uw verkoop. Een product met dit logo werkt als een keurmerk: het schept vertrouwen en geeft u een voorsprong op de concurrentie! Bij deelname kunt rekenen op:

  • Exclusief gebruik van het logo Genomineerd of Winnaar.
  • Kans op winnen Baby Innovation Award in 7 categorieën waaronder de Green Award. Tevens kans op winnen Design Award en Consumer Award.
  • 2 Toegangskaarten voor feestelijke uitreiking tijdens Industry Dinner en netwerkbijeenkomst Amsterdam Baby Week.
  • Plaats op de Baby Innovation Award stand van de Negenmaandenbeurs (45.000 bezoekers) en plaats op Roze Doos Experience in Brussel najaar 2021 (15.000 bezoekers).
  • Vermelding op de sites Baby Innovation Award.nl (20.500 bezoekers per jaar, 17.000 Facebookfans) en de Negenmaandenbeurs.nl (259.000 bezoekers per jaar, 31.500 Facebookfans)
  • Brede media aandacht via vakmedium BabyWereld (site: 78.000 bezoekers per jaar, print: 2.000 exemplaren, 3.000 nieuwsbrief adressen), Negenmaandenbeurs (97.000 nieuwsbrief adressen) en persberichten.
  • Deskundige beoordeling van uw product door vakjury.
  • Live demonstratie tijdens Mama Jurydag met directe feedback van moeders en influencers.
  • Mediakit met digitale logo’s en uitingen voor gebruik in print, online en social media.

Mocht er door de coronaperikelen geen fysieke beurs plaatsvinden, dan gaat de Negenmaandenbeurs door in de vorm van een virtueel evenement. Deelnemers kunnen er dus van overtuigd zijn dat er voldoende aandacht aan hun producten worden besteed. Lukt de feestelijke uitreiking tijdens de Amsterdam Industry Dinner niet, dan wordt het een bijzonder virtueel evenement.

De categorieën van de Baby Innovation Award verkiezing

De verkiezing bestaat uit 7 categorieën:
1. Mobility | 2. Travel & Safety | 3. Feeding | 4. Care | 5. Furniture & Decoration | 6. Toys & Gifts | 7. Green.
In het inschrijfformulier treft u een opsomming aan welke producten onder welke categorie vallen.
Naast deze awards maakt u kans op het winnen van de Design Award (vakjuryprijs) en de Negenmaandenbeurs Consumer Award.

Procedure verkiezing

16 maart 2021: deadline aanmelding
Aanmelding van uw product via de site in een van de zeven categorieën. U dingt automatisch mee naar de Design Award en Consumer Award.

23 maart 2021: vakjury bepaalt de nominaties
Tijdens de vakjurydag worden voor elke categorie de nominaties aangewezen. De vakjury bestaat uit een team van deskundigen uit meerdere disciplines.

Medio mei: Mama Jury Dag
Namens de Negenmaandenbeurs komen moeders en influencers uit het hele land langs om de nominaties te beoordelen en punten te geven. U krijgt als genomineerde tijdens deze dag de gelegenheid om uw product live te demonstreren en direct waardevolle feedback te krijgen.

Eind mei: online stemmen
Vanaf medio mei en op de beurs zelf kan er online gestemd worden voor de Consumer Award. Consumenten maken daarbij kans op het winnen van een van de genomineerde producten.

Juni 2021: bepaling winnaars
Categorie Awards: de vakjury nomineert, de categoriewinnaars worden bepaald door 50% vakjury en 50% Mama Jurydag.
Consumer Award: wordt bepaald door 50% stemmen van de Mama Jurydag en 50% van het stemmen online en op de Negenmaandenbeurs.

Juni 2021: feestelijke uitreiking in Amsterdam
De uitreiking van de Categorie Awards, inclusief Green Award en Design Award vindt plaats tijdens de Amsterdam BabyWeek Industry Dinner op maandagavond voorafgaand aan de Negenmaandenbeurs. Het is een feestelijke diner en netwerkbijeenkomst waarvoor iedere genomineerde gratis twee toegangskaarten ontvangt. De Consumer Award wordt mede bepaald door het stemmen op de beurs zelf. Deze winnaar wordt op de laatste dag van de Negenmaandenbeurs bekendgemaakt.

Deelnamekosten

Voor deelname wordt inschrijfgeld gevraagd. Hieronder vallen logistieke kosten, uitwerking van de gegeven informatie, maken van een jurydossier, uitleg en presentatie tijdens vakjurydag, eventuele opslag tot de jurydagen en Negenmaandenbeurs, het mede organiseren van de Mama Jurydag en Baby Innovation Award paviljoen op de Negenmaandenbeurs.

De kosten voor inschrijving van een product bedraagt 295 euro.
Bij nominatie wordt een extra bijdrage gevraagd van 695 euro.
Start-ups krijgen de mogelijk de genomineerde bijdrage verdeeld over 3 maanden te betalen voor 250 euro per maand.

Aanmelding en indienen product

Uw aanmelding en product dient VOOR 16 MAART bij de organisatie binnen te zijn. Het is mogelijk meer producten in te zenden.
Adres: BabyWereld BV, Frederik van Eedenlaan 2, 1262 AB Blaricum, Nederland.
Zorg ervoor dat uw product presentieklaar is en voeg indien aanwezig belangrijke productinformatie en testrapporten toe. Voor technisch ingewikkelde producten zoals kinderwagens, autostoelen en babyfoons, mag een verzoek voor een korte demonstratie tijdens de vakjurydag worden ingediend.

Vragen? Bel of mail ons via info@babyinnovationaward.nl
Voor meer informatie verwijzen wij u naar het reglement.
Naar aanmeldformulier >