De winnaars van de felbegeerde Baby Innovation Awards 2016 zijn vanmorgen uitgereikt op de Negenmaandenbeurs. De Oscars van de babybranche worden jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve babyproducten in Nederland. Carola Siksma-Ruiters, organisator van de verkiezing en babytrendwatcher, spot in haar trendpresentatie voorafgaand aan de uitreiking weer een aantal trends. Een opvallende trend is dat de producten steeds compacter worden, handig om mee te nemen en passend in elke woonomgeving. De winnaar in de categorie Travel & Safety is hier een mooi voorbeeld van.

De Baby Innovation Award 2016 telt dit jaar zeven winnaars, verdeeld over verschillende categorieën. Nieuw dit jaar is de Green Award voor het meest duurzame product.

De winnaars van 2016
MobilityAutostoel Cloud Q Plus, Cybex
Cloud Q Plus verandert in een handomdraai van autostoel naar reiswieg. Dankzij het unieke ontwerp, de hoofdsteun heeft maar liefst elf verschillende standen, groeit de stoel met het kindje mee.

Travel & SafetyGoodBaby Pockit
De GoodBaby Pockit is de meest compacte buggy ter wereld. Vouw de buggy op en hij past met zijn 30x18x35 centimeter met gemak in een tas of handbagagevak van het vliegtuig.

CareSquidsoap handzeep, Sparks Ltd.
Het kan soms even duren om kinderen te leren goed hun handen te wassen. Squidsoap biedt uitkomst; de zeeppomp laat een inktstip achter op de hand. Aan de kinderen om de stip eraf te wassen.

FeedingMunchkin Latch zuigfles, Meuble+
Deze zuigfles met unieke speen imiteert de borst als geen ander. De speen rekt op en beweegt flexibel naar alle kanten. En net als de borst laat de speen melk door zodra de baby druk zet en zuigt. Met anti-koliekventiel tegen krampjes.

Furniture & DecorationHangloose boxkleed en hangmat
Een boxkleed en hangmat ineen. Dat is Hangloose. Het product, ontwikkeld door vijf Nederlandse vaders, is eenvoudig te bevestigen aan de bovenkant van de box. En door het origami stikpatroon liggen baby’s relaxt in een comfortabele en ergonomische positie.

Toys & Gifts Doomoo spooky, Delta Diffusion
Doomoo spooky is zowel een zachte knuffel als nachtlampje. Het licht blijft tien minuten aan, om het kindje in slaap te helpen vallen. Begint het te huilen? Dan geeft Spooky opnieuw zacht licht.

Nieuw: Green AwardBioserie speelgoed, The Bioproducts Company
Bioserie speelgoed is veilig om te proeven, voelen en ontdekken. Het product is gemaakt van plantaardig materiaal en bevat geen schadelijke stoffen voor baby’s.

De verkiezing De Baby Innovation Award is een initiatief van vakblad Babywereld en consumentenplatform Babystuf.nl, in samenwerking met de Negenmaandenbeurs en fabulous mama&family. In november heeft de vakjury van experts en redacties de meest innovatieve babyproducten genomineerd. De uitslag van de vakjury, online stemmers en bezoekers van de fabulous mama&family jurydag bepalen samen de zeven gelukkige winnaars. Nieuwsgierig naar de producten? Ze zijn tot en met 28 februari – samen met alle andere genomineerden – te bewonderen op het Baby Innovatieplein van de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam.

Winnaars Basby Innovation Award 2016