Het is zover: de stemmen zijn geteld en de winnaars van de felbegeerde BabyStuf Baby Innovation Award 2015, de Oscars van de babybranche, zijn bekend. Deze unieke prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve babyproducten van Nederland. Uit de zes winnaars, verdeeld in verschillende categorieën, blijkt dit jaar een duidelijke trend: duurzaamheid en functionaliteit. Mooie ontwikkelingen die aansluiten op de wens van steeds meer moeders voor praktische producten die op een eerlijke en verantwoorde manier zijn gemaakt. Met respect voor de mens en het milieu.

 

 

Categorie : Mobility

Draagdoek Tricot Slen Cool, Babylonia Tricot Slen Cool - Babylonia

De Tricot Slen Cool is gemaakt van Newlife-vezels, van gerecyclede PET-flessen. Hierdoor is het product vochtregulerend, ademend en heerlijk koel tijdens het dragen. Maar er is meer: de draagdoek is licht van gewicht, zorgt voor soepel draagcomfort en biedt veel ondersteuning. ‘Innovatief en duurzaam’, oordeelde de jury.

 

 

Categorie : Travel and Safety

duukies beachsocks

Duukies Beachsocks

Duukies Beachsocks beschermen kindervoetjes tegen heet zand, scherpe steentjes en schelpjes, gladde oppervlakten en de zon. Ze zijn gemaakt van soepel nylon en neopreen, comfortabel en sneldrogend en gemakkelijk aan te trekken. ‘Al met al een heel functioneel en praktisch product’, aldus de jury. Verkrijgbaar in diverse hippe en vrolijke designs.

 

 

Categorie: Care

Baby Shower Glove

Baby Shower Glove, Invented4Kids

Badderen, het is een van de fijnste dingen om samen met je baby te doen. De Baby Shower Glove maakt het niet alleen leuker, maar ook nog eens veiliger. Deze zachte, organische badstof handschoen bedekt de onderarm, kleeft op de huid als die nat wordt en zorgt voor grip. De jury vond het ‘echt een praktisch product dat een herkenbaar probleem oplost’.

De Baby Shower Glove is door (aanstaande) moeders tijdens de Mama Jurydag ook beloond met de speciale Fabulous Mama Award.

 

Categorie: Feeding

Napper Nursery Wallet - KipKep

Napper Nursery Wallet, Kip Kep

De Napper Nursery Wallet is hét ideale hulpmiddel voor moeders die borstvoeding geven. In deze handige etui kunnen de borstkompressen droog en hygiënisch opgeborgen worden. Aan de ene kant passen schone kompressen, aan de andere kant gebruikte. ‘Handig voor onderweg en duurzaam want het bespaart plastic zakjes in je tas’, aldus de jury.

 

 

Categorie : Furniture & Decoration

stokke wipststoel kinderstoel

Stokke Steps Wipstoel en Stoel

Met de Stokke Steps Wipstoel krijgen baby’tjes het gevoel dat ze in de armen van mama liggen. Dit dankzij de unieke, wiegende beweging en zachte, gewatteerde voering. Het product past perfect op de Stokke Steps Stoel. Meerdere posities mogelijk. Jury: ‘Het is een zeer compleet concept en hierdoor lang te gebruiken, een duurzame oplossing.’

 

 

Categorie : Toys & Gifts

playgro-playnest

Het is een speelkleed en ballenbak inéén, Playgro Ball Activity Nest. Door de zachte wanden en afneembare speelbogen is het product aan te passen aan de ontwikkelingsfasen van het kindje. Een kleed om te leren, ontdekken en ontwikkelen, dat garant staat voor veel speelplezier. De jury vond de multifunctionaliteit heel goed, ook voor grotere kindjes te gebruiken omdat de boog eraf kan.

 

 

De producten zijn nog tot en met 1 maart te bewonderen op het Trends & Kennisplein van de Negenmaandenbeurs. BabyStuf op de Negenmaandenbeurs>>