(Telegraaf, 12 november 2012)

De strijd om het meest vernieuwende babyproduct van het jaar is weer losgebarsten. Ultraveilige autostoeltjes, slim ingedeelde verzorgingstassen, vernieuwende wiegjes indrukwekkende kinderwagens en multifunctionele draagzakken. Er is zoveel moois verkrijgbaar in de babyspeciaalzaak, maar welke producten blinken dit jaar uit op het gebied van innovatie?

Voorzitter Carola Siksma-Ruiters van organisatie BabyStuf meldt: ‘We kregen dit jaar 52 inzendingen binnen en presenteerden deze producten afgelopen dinsdag aan onze achtkoppige vakjury, die de producten beoordeelde op innovatie, gebruiksvriendelijkheid, design en veiligheid.

Na een intensieve dag jureren konden we 18 prachtige en innovatieve producten nomineren, verdeeld over 6 categorieën.’

Vanaf 19 november kan er op de website door consumenten worden gestemd op de achttien genomineerde producten.

Medio januari vindt de Ouders van Nu jurydag plaats waar moeders hun favoriet zullen aanwijzen. De uiteindelijke winnaars worden bepaald door de uitkomsten van zowel de vakjury, de Ouders van Nu jury en Nederlandse online stemmers. Op de Negenmaandenbeurs die van 20 t/m 24 februari 2013 plaatsvindt, worden de winnaars bekendgemaakt op de speciale Baby Innovation Award stand.