winnaars baby innovation award 2022

De Baby Innovation Awards 2022 die dit jaar zijn toegekend blinken uit door creativiteit en vernuft en passen helemaal in het moderne leven van baby’s en hun ouders. Voorafgaand aan de opening van de Negenmaandenbeurs vond maandag 9 mei jl. de uitreiking plaats tijdens de bijzondere editie van de Amsterdam Baby Week Industry Dinner. Op deze feestelijke avond maakte Kim Lian van der Meij samen met organisator van de 20e editie van de Baby Innovation Award verkiezing Carola Siksma-Ruiters, de winnaars bekend in acht categorieën.

Mobility: Cybex Anoris T i-Size

Deze autostoel biedt met zijn revolutionaire Airbag-technologie veiligheid voor het kind, ongeacht of het naar voren of naar achteren is gericht.
Verkoopadviesprijs € 699,95

Travel & Safety: Maxi-Cosi Connected Home

Een luchtbevochtiger, een camera via de Smartphone, een sooth light & sound en een ledstrip voor onder het babybedje: vier apparaten op één apparaat voor een ‘smart nursery’. Verkoopadviesprijs van € 39, tot 99,-.

Feeding: Babe pure babyfood, Kesbeke

100% voedzaam, vegan, smaakvol en als eerste babyvoedingsproduct 12 maanden lang houdbaar buiten de koeling. Verse eigenschappen en voedingswaarden blijven intact door milde hittebehandeling via pasteurisatie. Adviesverkoopprijs € 3,89 per 200 gram.

Care: Softtub, Tub of the World – TEVENS WINNAAR GREEN AWARD

Duurzaam babybadje met een minimale voetafdruk. Bespaart per keer meer dan 75% water ten opzichte van andere babybadjes. Het is volledig recyclebaar, klein, opvouwbaar met een zachte, antislip binnenzijde. Verkoopadviesprijs € 54,95.

Furniture & Decorations: Me in a Nutshell, KipKep

De ouderwetse stamboom in een nieuw jasje. Op een MiaN poster of dekentje krijgen personen met en zonder bloedband, samen één plek. Een algoritme maakt van ieder persoon een unieke ringenset. De MiaN app laat zien wie bij welke ringenset hoort. Verkoopadviesprijs van € 59,95 tot € 139,95.  

Toys & Gifts: Moes Sealife, Moes Play – TEVENS WINNAAR DESIGN AWARD

Duurzaam speelgoed bestaande uit herkenbare figuren uit de dagelijkse omgeving van het kind. Ontworpen om de creativiteit en motoriek van het kind te stimuleren. Multifunctioneel, zonder handleiding, ‘open ended’ play. Verkoopadviesprijs € 99,95.

Bekijk alle winnaars van de Baby Innovation Award verkiezing 2022
Bekijk foto’s en video van de uitreiking en netwerkbijeenkomst

Consumer Award Baby Innovation Award 2022:

Er wordt nog druk online gestemd voor de Negenmaandenbeurs Consumer Award. Deze wordt bekendgemaakt op de laatste dag van de beurs, te weten 14 mei. Bezoekers kunnen online en op de beurs hun stem uitbrengen. Deze scores en die van de Mama-jurydag bepalen samen de winnaar van de Consumer Award.

Over de verkiezing

De Baby Innovation Award is een jaarlijks terugkerende verkiezing, georganiseerd door vakmedium BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. De scores van de vakjury en van de Mamajury-dag bepalen de uitslag van de categorieprijzen. Alle genomineerden en winnaars zijn te zien op de Negenmaandenbeurs van 11 tot en met 14 mei 2022.