Onlangs kwam de vakjury bijeen voor de Baby Innovation Award 2018. De jury nomineerde de meest innovatieve baby- en peuterproducten. Ieder jaar is Nederland weer tientallen nieuwe producten rijker. Alleen de meest originele, veilige en bijzondere producten maken kans op de Baby Innovation Award. Opvallend dit jaar: de vele technische snufjes bij de producten. Bijvoorbeeld een autostoel met geïntegreerde airbags, een melding op je telefoon zodra iemand zijn kindje vergeet in de auto, een apparaat met hartslag van de ouder om de hechting te bevorderen en een babyfoon waarmee je tevens de ontwikkeling van het kindje kan bijhouden.

Vakjury nomineert 26 producten

Een deskundige vakjury beoordeelde de nieuwste producten op innovatie, gebruiksvriendelijkheid, design en veiligheid. Dit jaar bestond de jury uit vertegenwoordigers van: TNO, VeiligheidNL, Consumentenbond, een ontwerpbureau, PR- en media-specialisten en een retail-deskundige. Uit alle inzendingen maakte de jury een eerste selectie en nomineerde zij 26 baby- en peuterproducten. De nominaties bevinden zich in de volgende categorieën: mobility, travel & safety, feeding, care, furniture & decoration, toys & gifts en green.

Groener dan groen

Voor merken die uitblinken op het gebied van duurzaamheid of materiaalkeuze is er, voor het derde jaar op rij, een speciale Green Award. Opvallend was dit jaar de grote hoeveelheid groene inzendingen, zoals een cadeauset met verzorgingsproducten die zo zuiver zijn dat je ze zou kunnen eten, vitamine K en D op biologische basis, een volledig duurzame luier- en verzorgingslijn en superzachte knuffels van organisch katoen met een 100% lamswollen vulling.

Jouw stem telt ook!

Wie wordt de winnaar in welke categorie? Ook jouw stem telt. De vakjury maakte de eerste selectie, waarna iedereen in Nederland vanaf december 2017 online kan stemmen op het meest innovatieve product. Moeders hebben natuurlijk het laatste woord en zo ook op de Mama Jurydag: half januari beoordelen zij de genomineerde producten live. De stemmen van de vakjury, online stemmers en de mama’s van de laatste jurydag bepalen samen wie de zeven winnaars worden. Op de eerste dag van de Negenmaandenbeurs, die plaatsvindt van 21 tot 25 februari, worden de winnaars bekendgemaakt. Bovendien zijn álle genomineerde producten te zien in de Baby Innovatie Straat op de Negenmaandenbeurs.

Over Baby Innovation Award

De Baby Innovation Award is een initiatief van het vakblad Babywereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs.

Bekijk alle genomineerde producten >>