babyinnovationaward

Een mooie opkomst van moeders en influencers, geen overheidsmaatregelen, veel nieuws te horen en te zien inclusief een proeverij. Het tweede deel van de verkiezing, De Mama Jurydag 2022 was een geslaagde middag vol inspiratie!

Liepen we vorig jaar allemaal met mondkapjes op, stonden de desinfecteerdoekjes klaar op de tafels en bevonden we ons in een ruime zaal om elk risico op contact te voorkomen, dit jaar hadden we deze zorgen gelukkig niet. De forum lounge van de RAI van vorig jaar beviel zo goed dat werd besloten ook dit jaar deze voor de Mama Jurydag te gebruiken.

Beste beentje voorzetten

Dit tweede deel van de verkiezing is niet onbelangrijk want op deze middag komen moeders en influencers uit het land de nominaties bekijken en beoordelen. Aanstaande en jonge ouders kunnen immers als geen ander beoordelen of een nieuw babyproduct voor hun interessant kan zijn. Daarom tellen deze stemmen voor 50 procent mee voor de categorieprijzen en voor 50 procent voor de Consumer Award. Dus is het belangrijk dat je deze middag als leverancier of fabrikant je beste beentje voorzet!

Nominaties in vogelvlucht

Alle genomineerden voor de Baby Innovation Award, inclusief buitenlandse inzendingen, waren present. Er werd kennisgemaakt met een nieuw draagsysteem, er was een duurzaam babybad en er kon verschillend speelgoed door de meegekomen kindjes worden uitgeprobeerd. Er was zelfs een enthousiaste peuter die over de vloer croste in een nieuwe type driewieler. Moeders waren getuige van de werking van een smart nursery; 4 apparaten in de babykamer verbonden met een app maar konden ook een slimme bolderwagen en multifunctionele fietskar uitproberen. Er waren ook 3 nieuwe type autostoelen te bewonderen, elk met bijzondere technische snufjes. Ter decoratie van de babykamer is er een meetlat in een nieuw jasje en een update van de bekende stamboom in de vorm van een unieke, decoratieve ringenset voor poster en dekentje. In de categorie voeding was een nieuwe dubbele borstkolf te zien plus de introductie van een compleet nieuw merk babyvoeding. Deze werd bereid door de initiatiefnemer en kok zelf en kon ter plekke worden geproefd en beoordeeld.

Mama Jurydag of Ouder Jurydag?

Nu heet dit deel van de verkiezing de Mama Jurydag, maar er was ook een jurerende vader in ons midden die een sterk pleidooi hield om hier een Ouder Jurydag van te maken. Waarom zouden vaders geen oordeel mogen geven over de innovaties? Er zijn voldoende inzendingen die ook aanstaande en jonge vaders zullen aanspreken. Zeker geen slecht idee, dus de organisatie gaat hier nog even goed over nadenken.

Leveranciers ontvangen tijdens deze Mama Jurydag altijd enorm veel informatie en vragen van de toekomstige gebruikers. Leerzaam dus! En levert deelname van de moeders ook nog wat op naast het ontvangen van een goodiebag? Op onze vraag hoe ze de middag had ervaren antwoordde een moeder: het was een leuke en fijne middag en heel informatief en ik ben zelfs van plan om een paar van de producten die ik heb gezien aan te schaffen! Een mooier compliment kunnen wij als organisatie en deelnemende merken toch niet krijgen? Op naar het derde deel van de verkiezing en de Negenmaandenbeurs in mei!

Bekijk video en foto’s:

babyinnovationaward
babyinnovationaward
babyinnovationaward
babyinnovationaward
babyinnovationaward
babyinnovationaward
babyinnovationaward
babyinnovationaward
babyinnovationaward
babyinnovationaward