uitreiking baby innovation awards

De 35e editie van de Negenmaandenbeurs begon dit jaar op maandagavond met een Industrial Dinner voor de babymarkt op een historische locatie: in een prachtig monumentaal pand van de Koninklijke Industrieele Groote Club in hartje Amsterdam. Deze Club heeft een lange historie die teruggaat tot halverwege de 18e eeuw. De monumentale zalen en ruimtes voelen als een warme en sfeervolle huiskamer met veel kunst en cultuur en natuurlijk een fantastisch uitzicht op de Dam.

Industrial dinner

Na een aperitief in de bibliotheek met 80 genodigden waaronder retailers, uitgevers, fabrikanten, vertegenwoordigers uit de verloskunde, medici, fabrikanten en de VBKV, nam iedereen plaats in de grote zaal. Daniëlle Meester, Event Director en initiator van de Amsterdam Baby Week, vertelde over dit initiatief. Het is haar streven om op een vast moment in het jaar een mogelijkheid te bieden waar de hele babymarkt elkaar kan ontmoeten en met elkaar in gesprek kan gaan over tal van onderwerpen en ontwikkelingen in de branche.
Daarop presenteerde Marc van Mil, DNA-expert bij UMC Utrecht, zijn verhaal met als onderwerp: ‘De perfecte baby op bestelling, wordt dat de toekomst? Er kan enorm veel, maar is dat ook de juiste weg?’ Een boeiend betoog dat alle genodigden genoeg stof tot nadenken gaf.

De uitreiking van de Baby Innovation Awards

Vervolgens werden tussen de gangen door de Baby Innovation Awards in 8 categorieën uitgereikt door Kim-Lian van der Meij samen met Carola Siksma-Ruiters, hoofdredacteur van BabyWereld en organisator van de verkiezing met op de achtergrond een flitsende videopresentatie. Zij vertelde meer over de verkiezing, de wijze van jurering en noemde een aantal trends in de babymarkt. BabyWereld zelf werd nog even in het zonnetje gezet, want dit vakmedium viert dit jaar haar 30-jarig bestaan! Bekijk hier de winnende producten en winnaars per categorie. De winnaars ontvingen een kristallen ei als award en kuntswerk van Royal Leerdam Crystal.

Het is voor het eerst dat de uitreiking in zo’n mooie ambiance plaatsvond. Na een glas bubbels, heerlijk diner en volop netwerkmogelijkheden ging iedereen positief gestemd huiswaarts, klaar om de Negenmaandenbeurs 2020 te gaan draaien!

Bekijk hier meer foto’s en video