Het eerste matras wat gemaakt is van 50% hergebruikte materialen! De kern bestaat uit vlokkenschuim van snijresten (afval). Koudschuim van de ligvlakken wordt gemaakt uit gerecycleerde matrassen van koudschuim. Dit ‘Orbis’ koudschuim biedt dezelfde hoogwaardige eigenschappen. De cover bestaat uit Tencel X Refibra vezels, dat is cellulose uit oude gerecycleerde katoenen kleding en stoffen.Eerste matras voor baby’s, kinderen en tieners gemaakt van 50% herbruikte materialen

De kern bestaat vlokkenschuim van snijresten. Deze resten of afval worden vermalen tot vlokken, die met waterstoom tot een stevige kern worden gemaakt.

Gerecyclede materialen

De koudschuim van de ligvlakken wordt gemaakt uit gerecycleerde matrassen van koudschuim. Het oude schuim wordt weer vloeibaar gemaakt en vervolgens worden de grondstoffen van elkaar gescheiden in voornamelijk Polyol, dé grondstof om koudschuim te maken. Het resultaat is “Orbis” koudschuim, dat dezelfde hoogwaardige eigenschappen heeft als koudschuim uit nieuwe grondstoffen.

Cover van Tencel en Refibra vezels

De cover bestaat uit Tencel en Refibra vezels. Met deze innovatieve Tencel X Refibra technologie worden katoenen flarden van oude kleding en stoffen gerecycleerd tot nieuwe, pure witte cellulose vezels. Deze worden dan herbruikt in nieuwe producten. Tencel X Refibra-vezels zijn natuurlijk en volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar, zelfs in zeewater, zodat er geen microplastics ontstaan!

Träumeland werkt klimaatneutraal

Träumeland is als bedrijf 100% klimaatneutraal en bespaart op dit moment meer dan 40% van hun afval en dit groeit steeds verder. Alles komt voor 100% uit en wordt geproduceerd in Oostenrijk.

Adviesverkoopprijs
189,-  (afmeting 60 x 120 cm)
€ 439,- (afmeting 90 x 200 cm)


Meer informatie vind je op de site van Traumeland

Reactie van de vakjury:

De jury is onder de indruk dat deze fabriek helemaal klimaatneutraal werkt. Er is heel goed over dit product nagedacht vanuit verschillende invalshoeken. Zoals het vervaardigen van matrassen van gerecyclede koudschuim en hoes van natuurlijke en gerecyclede vezels. Uniek op de markt.