We organiseren de Baby Innovation Award verkiezing al meer dan 20 jaar! Daarom ben ik als organisator maar eens in het archief gedoken en maakte een trip down memory lane met een aantal revolutionaire inzendingen. In 6 korte video’s neem ik je mee op reis en geef ik handige tips voor een succesvolle deelname aan de Baby Innovation Award verkiezing! De tips lees je hieronder.

Tips voor een geslaagde deelname aan de Baby Innovation Award verkiezing

  1. Leg goed uit waarom je product innovatief is. Dit lijkt simpel, maar we zien ieder jaar weer dat sommige deelnemers hier moeite mee hebben. Dus omschrijf niet alleen wat je product kan, wat de voordelen zijn en hoe geweldig het is. Maar omschrijft waarom jouw product onderscheidend is van al het andere op de markt. Dit willen alle juryleden graag weten. Onze verkiezing heet niet voor niets de Innovation Award!
  2. Zorg, indien nodig, voor de nodige bewijsstukken, testresultaten en rapporten. Dit is vooral belangrijk als je bepaalde zaken beweert. Dat is niet voor alle producten van belang, maar wel als het om bijvoorbeeld producten gaat die te maken hebben met veilig slapen. Daarmee werk je transparant, wek je vertrouwen en kan de jury jouw inzending beter beoordelen.
  3. Heb je een technisch product zoals een kinderwagen, babyfoon of een product dat veel uitleg vraagt? Schroom dan niet om bij ons een verzoek voor een korte demonstratie in te dienen voor de vakjurydag. Let op: Dit kan alleen voor technische producten!
  4. Zorg voor duidelijk beeldmateriaal en het liefst ook een video waarin je de werking van je product uitlegt. Dit mag een professionele video zijn, maar tegenwoordig kan iedereen met zijn smartphone een video maken, dat is ook helemaal prima. Hou een lengte aan van ongeveer 3-4 minuten. Ik zit zelf in de jury van de Kind + Jugend Innovation Award en kan je zeggen: dat zijn honderden inzendingen, wel zo fijn om dan snel de werking van een product te zien!
  5. Dan het product zelf. Vaak krijgen we de vraag of er een prototype ingestuurd mag worden, omdat de oplevering een paar maanden later plaatsvindt. Ons antwoord is: ja dat mag, als de jury jouw inzending maar goed kan beoordelen. Je product moet wel eerste kwartaal van het volgende jaar verkrijgbaar zijn. En voor het insturen: zorg dat je product presentieklaar is. Dus liefst kant en klaar in elkaar gezet. Laat de organisatie en juryleden liever niet klungelen met schroeven en moeren… Zitten er batterijen in of werkt het met stroom? Zorg er dan voor dat deze attributen erbij zitten, want de juryleden willen jouw product uitproberen!
  6. Ben je genomineerd? Geef er dan ruchtbaarheid aan via social media, nieuwsbrieven, etc! Wij leveren jou een mediakit die je daarvoor kunt gebruiken. Ben je een startup of klein merk? Te vaak denken kleine merken dat ze nooit gaan winnen van grote merken. Onze ervaring is juist dat kleine merken er bovenop zitten en goede feeling met hun doelgroep hebben! Dus de uitslag kan je nog wel eens verrassen!

Interesse om deel te nemen? Lees wat de verkiezing je aan promotie kan opleveren!
Direct naar deelnameformulier