De PIKO is een uniek concept dat je baby een geborgen de slaapomgeving geeft waar je ook bent met slim advies op maat. Innovatief is de Cap die je over je baby heen zet. Deze is gemaakt van ademend, licht beperkend materiaal; het licht wordt voor 90% gedempt. Er zijn meerdere configuraties mogelijk, zoals open/dicht en een kleine/grote maat.

Zorgen om de slaap van je baby

Een huilende baby, gebroken nachten en helemaal uitgeput. Herkenbaar? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle ouders zich zorgen maakt om het slapen van hun baby (bron: MRP-onderzoek onder 250 ouders en professionals).

Rust, ritme en regelmaat

Rust, ritme en regelmaat helpen om je baby lekker te laten slapen. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Als ouder heb je vaak een druk leven en je baby ziet 5 tot soms wel 10 verschillende slaapplekjes per week. Dat is niet de rust die nodig is om goed te kunnen slapen. Terwijl slapen zo belangrijk is: slecht slapen is niet alleen heel vervelend voor nu, maar heeft ook gevolgen voor de gezondheid op lange termijn: kinderen ontwikkelen zich minder goed en het kan zelfs leiden tot wiegendood (bron: Bregje Raap van Sleuwen).

De oplossing voor probleemslapertjes

De PIKO biedt hier de oplossing: een geborgen slaapomgeving die je kunt gebruiken waar je ook bent met advies op maat. Geborgen slaapomgeving: door het unieke mesh design zorgt de PIKO voor een prikkelarme en vertrouwde omgeving voor je baby. Het vertrouwde gevoel wordt versterkt door het geluid van de PIKO POD, waarmee je bijvoorbeeld de stem of hartslag van de moeder mee in kunt stellen.

Maak van iedere slaapplaats een geborgen omgeving

Waar je ook bent: met de PIKO kun je van iedere slaapplaats je eigen geborgen omgeving maken. Je kunt PIKO gebruiken in het wiegje, ledikantje, in de box en zelfs in bed, mits de veiligheidsrichtlijnen in acht worden genomen. Dit is de rust die nodig is voor een goed slaapritme.

Slim advies op maat met PIKO POD

Slim advies op maat: wanneer je baby huilt wordt gemonitord met de PIKO POD, wanneer je baby slaapt kun je zelf invullen via de App. Zo krijg je een compleet plaatje van het ritme van je baby. In combinatie met het slaapadvies in de App kom je tot een fijn ritme dat helemaal past bij jou kindje.

Adviesverkoopprijs € 499,-

Meer informatie vind je op de site van PIKO.

Reactie vakjury:
Sommige baby’s slapen op wel 5 tot 10 slaapplekken per week, dit is niet bevorderlijk voor de rust. Je kunt PIKO overal mee naar toe nemen waardoor het altijd een vertrouwde slaapplek heeft. Je schermt een kindje hiermee af van prikkels. Leuk detail is de pod met lampje en geluid die je naar wens kunt instellen met uitgebreide app. De jury maakt wel kanttekening dat rust niet altijd de oplossing voor alles is, er kan ook medisch iets aan de hand zijn.