De Pieni is een puur Hollands product met Finse roots. Niet alleen de naam is Fins (Pieni betekent klein of kleine in het Fins), maar in Finland worden baby’s al jaar en dag in een kartonnen doos gelegd. De Finse overheid stelt deze doos beschikbaar voor iedere baby. Voor iedere baby een gelijke start. In Nederland bestond dit product niet, dat vonden wij een gemis. De wetgeving in Nederland stelt bepaalde eisen aan een wieg waardoor de ‘Finse doos’ geen optie was. Zo is de Pieni ontstaan.

Pieni: Hollands product met Finse roots

De Pieni gaat iets verder dan alleen de doos. Het is een mooi, circulair, eigentijds wiegje geworden die aan de Europese regelgeving voldoet. Gezien de huidige tijdsgeest is er vervolgens slim nagedacht over hergebruik van het product.

Te gebruiken als wieg en daarna bewaardoos

Als eerste kan de wieg van Pieni natuurlijk gebruikt worden als wieg. Maar als je kleintje groeit is het toch o, zo leuk om alle 1e spulletjes of herinneringen te bewaren. Daarom is de wieg om te bouwen als doos. De deksel wordt meegeleverd en de wieg kan als mooie ‘doos’ in het kamertje blijven staan (of ergens anders natuurlijk). Fotoboeken, herinneringen, mooie spulletjes, het kan er allemaal in. En misschien later, als je kleintje niet meer zo klein is en op eigen benen gaat staan, meegegeven worden.

Pieni is daarna te gebruiken als tafel of bureautje

Het onderstel kan ondertussen dienstdoen als tafel. Er zijn verschillende mogelijkheden. Wij bieden een tafelblad aan wat er precies in past. Het kan in de woonkamer worden gebruikt als bijzettafel, of natuurlijk voor je kleine dreumes, om aan te knutselen. We hebben hiervoor ook krukjes ontworpen die er precies bij passen. Het onderstel en de krukjes zijn van gepoedercoat staal, die kunnen dus wel eventjes mee.

Wat nog leuk is om te vermelden is dat de wieg een speciale toplaag heeft gekregen, waardoor hij afneembaar is. Ook hebben de randjes van de ‘spijlen’ karteltjes, hierdoor zijn ze niet meer scherp. Er zijn momenteel 6 wieg-designs en 4 kleuren onderstellen te bestellen. Je stelt helemaal je eigen combinatie samen.

Adviesverkoopprijs € 338,-

Meer informatie vind je op de site van Pieni.

Reactie vakjury:
De wieg is van karton gemaakt en het onderstel is van staal. Na de wiegperiode kun je de doos en onderstel goed hergebruiken. Mooi concept om er later een bewaardoos en een tafel met 2 leuke krukjes van te maken.