Persbericht 19 februari 2015

Winnaars Babystuf Baby Innovation Award 2015

Duurzaamheid en functionaliteit is trend

Het is zover: de stemmen zijn geteld en de winnaars van de felbegeerde BabyStuf Baby Innovation Award 2015, de Oscars van de babybranche, zijn bekend. Deze unieke prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve babyproducten van Nederland. Uit de zes winnaars, verdeeld in verschillende categorieën, blijkt dit jaar een duidelijke trend: duurzaamheid en functionaliteit. Mooie ontwikkelingen die aansluiten op de wens van steeds meer moeders voor praktische producten die op een eerlijke en verantwoorde manier zijn gemaakt. Met respect voor de mens en het milieu.

De winnaars

En de awards voor de meest innovatieve babyproducten gaan naar:

Categorie Mobility: Draagdoek Tricot Slen Cool, Babylonia
De Tricot Slen Cool is gemaakt van Newlife-vezels, van gerecyclede PET-flessen. Hierdoor is het product vochtregulerend, ademend en heerlijk koel tijdens het dragen. Maar er is meer: de draagdoek is licht van gewicht, zorgt voor soepel draagcomfort en biedt veel ondersteuning. ‘Innovatief en duurzaam’, oordeelde de jury.

Categorie Travel & Safety: Duukies Beachsocks
Beachsocks beschermen kindervoetjes tegen heet zand, scherpe steentjes en schelpjes, gladde oppervlakten en de zon. Ze zijn gemaakt van soepel nylon en neopreen, comfortabel en sneldrogend en gemakkelijk aan te trekken. ‘Al met al een heel functioneel en praktisch product’, aldus de jury. Verkrijgbaar in diverse hippe en vrolijke designs.

Categorie Care: Baby Shower Glove, Invented4Kids
Badderen, het is een van de fijnste dingen om samen met je baby te doen. De Baby Shower Glove maakt het niet alleen leuker, maar ook nog eens veiliger. Deze zachte, organische badstof handschoen bedekt de onderarm, kleeft op de huid als die nat wordt en zorgt voor grip. De jury vond het ‘echt een praktisch product dat een herkenbaar probleem oplost’.

De Baby Shower Glove is door (aanstaande) moeders tijdens de Mama Jurydag ook beloond met de speciale Fabulous Mama Award.

Categorie Feeding: Napper Nursery Wallet, Kip Kep
De Napper Nursery Wallet is hét ideale hulpmiddel voor moeders die borstvoeding geven. In deze handige etui kunnen de borstcompressen droog en hygiënische opgeborgen worden. Aan de ene kant passen schone compressen, aan de andere kant gebruikte. ‘Handig voor onderweg en duurzaam want het bespaart plastic zakjes in je tas’, aldus de jury.

Categorie Furniture & Decoration: Stokke Steps Wipstoel en Stoel
Met de Stokke Steps Wipstoel krijgen baby’tjes het gevoel dat ze in de armen van mama liggen. Dit dankzij de unieke, wiegende beweging en zachte, gewatteerde voering. Het product past perfect op de Stokke Steps Stoel. Meerdere posities mogelijk. Jury: ‘Het is een zeer compleet concept en hierdoor lang te gebruiken, een duurzame oplossing.’

Categorie Toys: Playgro Ball Activity Nest 
Het is een speelkleed en ballenbak inéén, de Playgro Ball Activity Nest . Door de zachte wanden en afneembare speelbogen is het product aan te passen aan de ontwikkelingsfasen van het kindje. Een kleed om te leren, ontdekken en ontwikkelen, dat garant staat voor veel speelplezier. De jury vond de multifunctionaliteit heel goed, ook voor grotere kindjes te gebruiken omdat de boog eraf kan.

De verkiezing
De uitreiking van de BabyStuf Baby Innovation Award is een van de jaarlijkse hoogtepunten in de babybranche. Het brein achter deze award is Carola Siksma-Ruiters, babytrendwatcher en uitgever van het platform BabyStuf.nl en vakblad BabyWereld. De organisatie gebeurt in nauwe samenwerking met de Negenmaandenbeurs en Mama Media Group. Hoe het werkt? Een vakjury van experts en redacties nomineren de meest innovatieve babyproducten. Dit jaar waren dat er twintig. Criteria daarbij zijn: vernieuwing, gebruiksvriendelijkheid, design, veiligheid en vakmanschap. De stemmen van de jury en consumenten en de uitkomst van de Mama Jurydag bepalen uiteindelijk de winnaars.

De producten zijn nog tot en met 1 maart te bewonderen op het Trends & Kennisplein van de Negenmaandenbeurs.

Bekijk het persbericht in PDF

Bekijk alle beelden van Babystuf Baby Innovation Award 2015, alles direct te downloaden in high-res.