Voor de meeste moeders is borstvoeding een langverwacht stadium, maar het kan ook een moeilijke tijd zijn. Sommige moeders kunnen ongemak, irritatie of gebarsten tepels (tepelkloven) ervaren bij het geven van borstvoeding. Om deze ongemakken te beperken, kunnen methoden zoals onze borstvoedingsschelpen worden gebruikt. Deze zijn bij vele moeders getest met een positieve uitslag. Ook is er onderzoek gedaan naar de werking van Parelmoer in combinatie met moedermelk. Wateroplosbare deeltjes uit de schelpen bij de heling van wondjes. Wondjes zoals irritaties en kloven genezen sneller.

De borstvoedingsschelpen hebben verschillende functies:

  • Zorgen voor verkoeling tussen voedingen (TIP: leg ze in de koelkast wanneer je aan het voeden bent)
  • Zorgen voor een natuurlijk helingsproces (lees hier meer over)
  • Voorkomen van kloven en kleine kwaaltjes
  • Beschermen tegen wrijving van BH en kleding

Een ander voordeel

Ze bieden echt comfort en zachtheid voor moeders die hun pasgeborene borstvoeding geven. Inderdaad, veel moeders die hun baby’s borstvoeding geven, krijgen te maken met als veelvoorkomend probleem de uitdroging van hun tepels. Hierdoor ontstaat vaak een gevoelige en onaangename kloof (ook tepelkloof genoemd). Voor verlichting is het essentieel om een vocht inbrengende oplossing aan te brengen. Borstvoedingsschelpen zijn hier ideaal omdat ze de genezing versnellen en gevoelige tepels beschermen.

Wrijf een paar druppels moedermelk over je tepel en plaats je borstvoedingsschelpen in je beha (de beha niet te strak aanspannen). Eenmaal op zijn plaats voel je je snel op je gemak en worden je kleren, bij kleine verliezen, niet bevlekt door lekkende melk.

De schelpen komen uit de Pacific oceaan. Dit schelpdier wordt gevangen voor zijn vlees en de overgebleven schelpen worden zorgvuldig gepolijst om er een mooie borstschelp van te maken. Zo wordt er niks weggegooid en dienen de schelpen als een redmiddel voor borstvoeding gevende mama’s.

Adviesverkoopprijs € 24,95

Meer informatie vind je op de site van De Natuurlijke Moeder

Juryrapport Natuurlijke borstvoedingsschelpen van De Natuurlijke Moeder

De jury vindt het een groot pluspunt dat de schelpen verkoelend werken. In plaats van een kompres zorgen deze schelpen voor een helende en antibacteriële werking. Goed dat een product wat normaal wordt weggegooid nu een mooie bestemming krijgt. Prettig om de tepels te beschermen met een natuurlijk product wat hergebruikt kan worden.