MODU is een modulair systeem van blokken, die je onderling kan verbinden en verbouwen tot allerlei constructies en spelmogelijkheden. Active play staat centraal, en kinderen moeten hun fantasie en motorische skills gebruiken om tot creatieve bouwwerken te komen. MODU is een enorm duurzaam product: het is namelijk voor kindjes van zeer uiteenlopende leeftijden, uitdagend. Van 0 tot 6 jaar, elk kind vindt hierin een creatieve challenge. Dat alles gemaakt is van ecologisch en veilig materiaal, is vanzelfsprekend.

Modu Toys, Babymatters

Een uitdaging op creatief én motorisch vlak

Modu Toys, Babymatters

MODU is een Deens merk, en zij hadden bij het creëren van hun modulaire blokken maar 1 doel voor ogen: speels en duurzaam speelgoed ontwerpen, dat motorische skills bij kinderen helpt ontwikkelen en ondersteunen. Hoe dan? Active play is het antwoord! Kinderen moeten meer actief bezig zijn met speelgoed, en door MODU kan dat weer.
De blokken vormen een uitdaging op creatief én motorisch vlak, want ze kunnen op gebouwd worden dankzij bijgeleverde instructies, maar kinderen kunnen uiteraard ook fantasiecreaties maken.

Karretjes met wielen, een raket, een wiebelbrug, een toren, een giraf… alles kan met MODU.
En dat op een verantwoorde manier, want MODU is gemaakt uit ecologisch materiaal. Er werd ge kozen voor 100% recycleerbaar ABS-kunststof, onschadelijk EVA-foam, vrij van phtalaten en BPA, én goedgekeurd in de EN71 categorie uiteraard. Maar naast een bewuste keuze voor duurzame materialen, is ook het speelgoed en de spelvorm zelf duurzaam. Want heel vaak groeien kinderen erg snel uit sp eelgoed uit -zeker op jonge leeftijd-, en precies dat is heel anders bij dit multifunctionele MODU-speelgoed. Want als je kindje een fase en een bepaalde creatie ontgroeid is, dan bouw je gewoon een andere. En zo doet MODU je kindje groeien, maar groeit MODU ook met je kleine bouwer mee!

Modu Toys, Babymatters

Motivatie voor Green Award

MODU is gemaakt uit ecologisch materiaal. Er werd gekozen voor 100% recyclebaar ABS-kunststof, onschadelijk EVA-foam, vrij van phtalaten en BPA, én goedgekeurd in de EN71 categorie. Maar naast een bewuste keuze voor duurzame materialen, is ook het speelgoed en de spelvorm zelf duurzaam. MODU groeit met kinderen mee van 0 tot 6 jaar.

Adviesverkoopprijs 119 euro

Meer informatie vind je op de site van Modutoy

Juryrapport Modu Toys

De duurzame blokken bieden het kind eindeloze spelmogelijkheden. Kinderen worden geprikkeld om hun fantasie en creativiteit te gebruiken. De modulaire blokken, gemaakt van duurzaam en veilig materiaal, blinken uit door de eenvoud van het concept. Het multifunctionele speelgoed groeit met het kind mee.