De Minimonkey Baby Carrier: innovatie in dragen met comfort, gemak en ergonomie. Zodra je de baby in deze drager plaatst, vouwt de stof zich als een tweede huid strak om het lijfje en draag je de baby in de optimale draaghouding. Geen aanpassingen nodig, het gepatenteerde ontwerp met ergonomische M- en J-positie maakt het supergemakkelijk om de baby ergonomisch en veilig te dragen.

 

Ergonomische M en J-positie om je baby te dragen

Deskundigen zijn het erover eens dat baby’s het best gedragen kunnen worden in de ergonomische M- en J-positie, waarbij de ademweg vrij moet zijn, met voldoende ruimte tussen kin en borst. De praktijk leert echter dat negen op de tien kinderen niet op de juiste manier in een babydrager worden gedragen, wat zelfs tot verstikking kan leiden. Dit komt doordat de babydrager dan wel onvoldoende in te stellen is, dan wel dat het voor een leek erg ingewikkeld is om hem goed in te stellen. Niet alleen bij het eerste gebruik maar ook naarmate het kind groter wordt.

Stof vouwt zich strak om het lichaam van de baby

Minimonkey heeft dit probleem aangepakt door een babydrager te ontwikkelen waarmee je de ergonomische M- en J-positie en de juiste hoogte vanzelf creëert, zodra je de baby in de drager plaatst. De breedte en hoogte van het draaggedeelte passen zich automatisch aan de grootte van de baby aan en de stof vouwt zich strak om het lichaampje van de baby, als een tweede huid.
Dankzij het gepatenteerde ontwerp kunnen de zijkanten van het draaggedeelte moeiteloos naar binnen en naar buiten verschuiven, waardoor de bovenbeentjes altijd perfect tot aan de knieholtes in de M-positie ondersteund worden. En als het draaggedeelte zich tussen de beentjes versmalt, wordt tegelijkertijd de bovenkant van het draaggedeelte naar beneden getrokken (zie afbeelding 5). Dit in combinatie met het bevestigen van de schouderbanden aan de tailleband, maakt dat de drager ook bij een pasgeboren baby de optimale pasvorm en ondersteuning heeft.

Licht en gebruiksvriendelijk dragen

De voordelen beperken zich niet alleen tot de baby. De Minimonkey Baby Carrier draagt licht als een veertje voor de ouder en is uiterst gebruiksvriendelijk. De magnetische gespen maken hem nog makkelijker in gebruik. Daarnaast is hij gemaakt van zachte gerecyclede mesh stof, is hij luchtig en waterbestendig, zodat je hem zelfs onder de douche en in het zwembad kunt gebruiken.
Dit is de babydrager van de toekomst, waarin comfort, gemak en ergonomie samenkomen.

Adviesverkoopprijs € 130,-

Meer informatie vind je op de site van Minimonkey

Reactie van de vakjury:

Uniek is de mogelijkheid om de onderzijde van deze drager in en uit te schuiven waardoor het voor meerdere leeftijden op de juiste draagstand kan worden gezet. Ook het materiaal is uniek: luchtig, ademt en ideaal voor warme zomermaanden, kan zelfs onder de douche en in het zwembad worden gebruikt.