Mimic betekent nabootsen. Dat is precies wat de Mimic fles doet. Deze babyfles kopieert de drinktechniek van de borst zodat je baby zijn eigen drinktempo kan bepalen. De Mimic fles maakt gebruik van een inventieve cup die mee naar binnen beweegt tijdens het drinken. Zo blijft de druk in de fles in balans en komt er geen lucht bij. Hoe minder lucht, hoe minder krampjes. Je gebruikt de fles met de borstvoedingcup voor gekolfde moedermelk of met een van de voorgedoseerde Mimic cups.

Gepatenteerd cupsysteem

Mimic is de eerste babyfles die gebruik maakt van een uniek cupsysteem. De cups, die je in de onderkant van de fles klikt, bewegen tijdens het drinken langzaam naar binnen. Zo kan er geen lucht in de fles én in de melk komen. Deze werking zorgt voor een rustig drinktempo en vermindert de kans op krampjes. Ook de speen heeft unieke kenmerken. De zachte, brede Mimic speen stimuleert het natuurlijk aanhappen. Daarnaast heeft Mimic de positie van de gaatjes uit het midden geplaatst. De melk komt op deze manier gelijkmatig in het mondje net als bij borstvoeding. Zo kan je baby drinken zonder zich te verslikken en krijgt hij of zij minder lucht binnen.

Hoe werkt het?

Bij elke Mimic fles zit een herbruikbare borstvoedingcup die je kunt gebruiken met gekolfde moedermelk. Maar wat ook heel handig is aan Mimic zijn de handige, voorgedoseerde cups. Je plaatst ze zo in de fles, draai de speen er op, water erbij en klaar ben je. De Mimic cups zijn er in 7 formaten en groeien mee met je baby.

De voordelen van Mimic

De fles en het gepatenteerde cupsysteem van Mimic maken het makkelijk voor zowel jou als je baby. En dit is waarom:

  • Geen lucht betekent geen kramp
  • Je baby bepaalt zelf het drinktempo
  • Aanhappen gaat natuurlijk dankzij de brede speen
  • Meerdere gaatjes uit het midden voor een gelijkmatige verdeling van melk in het mondje
  • Makkelijk bereiden, doseren en schoonmaken
  • Alle Mimic producten worden gratis bij je thuis bezorgd.

Adviesverkoopprijs € 17,99
Introductiepakket € 14,99 – Mimic babyfles

Meer informatie vind je op de site van Mimic

Juryrapport Mimic fles

Mooie vormgeving en goede techniek, maar qua systeem is vooral de combinatie met de cup innovatief, oordeelt de vakjury. Fijn is ook de mogelijkheid om deze met de herbruikbare borstvoedingscup te gebruiken. De voorgedoseerde cups zijn handig als moeders naast borstvoeding tussendoor een flesje willen geven.