Medela Freestyle Hands-free introduceert unieke draagbare opvangcups, gevormd naar de anatomie van de lacterende borst, lichtgewicht en comfortabel. Door de 105° graden openingshoek van het borstschild en druppelvorm van de cups wordt de borst beter ondersteund en melkkanalen niet dichtgedrukt, waardoor melk beter kan stromen. Doordat de kolf apart wordt gedragen weegt het systeem niet zwaar op de borst. 

Altijd en overal handsfree kolven met Medela

De Medela Freestyle Handsfree zorgt voor een superieure kolfervaring. Kolf altijd en overal handsfree met de meest discrete, ultralichte en anatomisch gevormde opvangcups, ontworpen voor optimaal comfort en optimale melkproductie.

Lichte en comfortabele opvangcups

De Freestyle Handsfree opvangcups zijn licht en comfortabel ontworpen om de borst niet te belasten. De draagbare cups zijn uniek gevormd volgens de anatomie van de lacterende borst. Ze zijn voorzien van een borstschild met 105° graden openingshoek, waarvan is aangetoond dat het de melkproductie verhoogt. We weten dat compressie op de borst de melkstroom kan belemmeren, dus de handsfree cups van Medela hebben een glad oppervlak en een uitlopende rand om druk en compressie te verminderen. De bewuste druppelvorm van de cups zorgt voor een betere ondersteuning van de onderkant van de borst, waar het meeste melkvormende weefsel zit.

Transparant ontwerp om kolven beter te volgen

Dankzij het transparante ontwerp van de cups kan de moeder de juiste positie van de tepel controleren en is de melkstroom zichtbaar. Dit is van cruciaal belang omdat de eerste melkafgifte tijdens het afkolven meer dan een derde van het totale melkvolume uitmaakt, maar het toeschieten tijdens het afkolven vaak niet wordt opgemerkt. Elke opvang cup weegt slechts 76 gram, en het volledige systeem weegt minder dan 450 gram, waardoor het een van de lichtste draagbare kolfsystemen op de markt is. De cups worden geïntroduceerd met de bekroonde Medela Freestyle borstkolf. De kolf blijft in je zak en weegt daardoor niet op de borst. Voor extra flexibiliteit is de kolf bovendien te combineren met een PersonalFit Flex kolfset (apart verkrijgbaar), zodat moeders met één kolf twee kolfopties hebben.

Eenvoudig in elkaar zetten en schoon te maken

De opvangcups zijn eenvoudig in elkaar te zetten, te gebruiken en schoon te maken door slechts 3 te reinigen onderdelen.
De Freestyle Handsfree kolf is te verbinden met de bekroonde Medela Family mobiele app voor het bijhouden van kolfsessies, status van de accu en melkvoorraad.

Adviesverkoopprijs € 349,-

Meer informatie vind je op de site van Medela.

Reactie vakjury:
Vrijheid met kolven! De flexibele borstschilden met een hoek van 105 graden waardoor borst goed wordt ondersteund en er geen melkklieren worden afgekneld. Dit zorgt voor meer melkopbrengst. Door de doorzichtige cups (verkrijgbaar in verschillende maten) kun je goed zien of de tepel in positie zit. Door hun lichte gewicht kun je ze goed in een voedingsbeha dragen.