Machouyou helpt bij het stoppen van de speen & duimen voor kinderen vanaf 2 tot 6 jaar. Vanaf 2 jaar is een adviesleeftijd omdat voor deze leeftijd de zuigbehoefte nog normaal is, maar het kan eventueel eerder gestart worden. De Machouyou is een medisch mondstuk om de mondmotoriek te herstellen na gebruik van speen/duim. Het helpt de zuigbehoefte af te bouwen, bevordert het uitlijnen van de tanden, bevordert neusademhaling, herpositioneert de tong & kaken en verbetert kauwen & spraak. Het platte gedeelte is extra breed gemaakt zodat de tong weer leert aan het gehemelte ’te staan’. 

Herstelt de mondmotoriek na gebruik van speen of duim

Machouyou helpt bij het stoppen van de speen & duimen voor kinderen vanaf 2 tot 6 jaar. ‘Vanaf 2 jaar’ is een adviesleeftijd omdat voor deze leeftijd de zuigbehoefte nog normaal is, maar het kan eventueel eerder gestart worden. De Machouyou is een medisch mondstuk om de mondmotoriek te herstellen na gebruik van speen/duim. Het helpt de zuigbehoefte af te bouwen, bevordert het uitlijnen van de tanden, bevordert neusademhaling, herpositioneert de tong en kaken en verbetert kauwen en spraak. Het platte gedeelte is extra breed gemaakt zodat de tong weer leert aan het gehemelte ’te staan’.

Meer informatie over de Machouyou

Het traject duurt gemiddeld 3 maanden voor een volledig herstel. De Machouyou voldoet aan alle veiligheidseisen binnen zijn categorie. Het heeft een vormgeheugen. Dit betekent dat dit product niet doorgeslikt kan worden (past niet in de keel, ook niet bij een volwassene). De ‘diamant’ is bewust zwaarder gemaakt zodat de Machouyou uit de mond valt tijdens het slapen. Er is een gat in de ‘diamant’ gemaakt als extra veiligheidsredenen: ’s nachts kan er een knuffel aan worden gekoppeld en overdag aan een speenkoord. Ontwikkeld door een tandarts.

Adviesverkoopprijs € 18,95

Meer informatie vind je op de site van De Natuurlijke Moeder.

Reactie vakjury:
Een goed hulpmiddel om het speen- en duimgebruik af te leren, vindt de jury. Te gebruiken vanaf 2 jaar en geschikt voor alle kinderen door de siliconen. De tandartsen en logopedisten zullen er blij mee zijn denkt de jury, maar het is nog beter om dit product niet te hoeven gebruiken door speen en duim tijdig af te leren.