De klus is weer geklaard! Dit jaar boog de voltallige jury zich over tientallen producten die waren ingestuurd voor de jaarlijkse Baby Innovation Award verkiezing 2017. Op dinsdag 8 november was het zover. Na een ochtend vol met demo’s voor de technische producten kon de jury ’s middags hun punten toekennen.

Gebruiksvriendelijkheid, design, vakmanschap en veiligheid

Er werd natuurlijk gelet op innovatie, maar ook kijkt de jury naar aspecten als gebruiksvriendelijkheid, design, vakmanschap en veiligheid. Het bijzondere is elk jaar weer dat niet alleen grote internationaal georiënteerde bedrijven een gooi naar één van de Awards doen, maar ook kleine bedrijven evenals start ups. Soms verliep de jurering van de Baby Innovation Award soepel, soms werd er driftig gediscussieerd.

De jury bestaat uit verschillende mensen uit het (baby)vak. In de jury dit jaar zaten in de jury vertegenwoordigers van VeiligheidNL, de Consumentenbond, TNO, een persbureau, een ontwerpbureau, fabulous mama & zo en een grote retailketen. Ook is er nu ieder jaar een jurylid aanwezig die alles weet over groen en duurzaamheid voor het toekennen van de nominaties voor de Green Award. Zij kijken allemaal vanuit hun eigen expertise naar de ingezonden producten en dat maakt het zo boeiend! De uiteindelijk door de vakjury genomineerde producten vind je hier >>

Er volgt nog een mama-jury dag medio januari, georganiseerd door fabulous mama & family, waarvan de punten ook meetellen voor de uiteindelijke beslissing wie zich Baby Innovatie van 2017 mag noemen.

Uiteindelijk wordt er nog online gestemd vanaf begin december door consumenten, deze stemmen tellen ook voor 1/3 mee voor het uiteindelijke resultaat! We will keep you posted!

 

Vakjurydag baby innovation award 2017