Persbericht 11 november 2013

Genomineerden BabyStuf Baby Innovation Award 2014 bekend!

Een vakjury koos vorige week twintig genomineerden voor de BabyStuf Baby Innovation Award 2014. Van nieuwe voedingsbh’s tot een ombouwbaar babybed en autostoeldrager voor op de winkelwagen, je kan het bijna niet bedenken of het kwam voorbij op de jurydag. De meest innovatieve producten werden geselecteerd en zijn te zien op www.babyinnovationaward.nl.

Vakjurydag

De jury had het zwaar, want er waren maar liefst 44 producten aangeleverd om uit te selecteren en de kwaliteit was dit jaar erg hoog. Het was een dag vol testen, voelen, presentaties en overleg, elk product werd uitgebreid besproken. De vakjury bestaat dit jaar uit: Ouders van Nu, Kinderen, TNO, Daams Ergonomie, Consumentenbond, Buro Raak, PR-Bureau De Perswinkel en adviserend: VeiligheidNL.

BabyStuf Baby Innovation Awards

Ieder jaar presenteren tientallen nieuwe baby- en peuterproducten zich op de Nederlandse markt. De meest innovatieve, veilige en handige producten krijgen de titel BabyStuf Baby Innovation Award. Deze award is een initiatief van Carola Siksma-Ruiters, babytrendwatcher en uitgever van consumenten­platform BabyStuf.nl en het vakblad Babywereld. Daarnaast is ze als jurylid verbonden aan de internationale verkiezing van Kind + Jugend en is ze voorzitter van Baby Care Magazine International, een Europese organisatie voor vakbladen. Voor de organisatie van de awards werkt ze nauw samen met partners als de Negenmaandenbeurs en Ouders van Nu.

Ouders van Nu Jurydag & Negenmaandenbeurs

Ouders van Nu maakt de slogan ‘Als je echt wilt weten hoe het zit’ ook dit keer helemaal waar, medio januari kiezen aanstaande en jonge moeders namelijk zelf op de Ouders van Nu Jurydag wat zij het meest innovatieve en beste product vinden van alle genomineerden. Daarnaast kan iedereen in Nederland online stemmen vanaf 25 november. De stemmen van de vakjury, jurdydag Ouders van Nu en stemmen via internet bepalen samen wie uiteindelijk de winnaar wordt. De winnaar per categorie wordt bekend gemaakt op de Negenmaandenbeurs in februari. Alle winnaars zijn daar natuurlijk ook te bewonderen voor alle bezoekers.