genomineerden baby innovation award

Dachten we dit jaar een ‘maatregelvrije’ vakjurydag te kunnen houden, hadden we het mooi mis. Uitgerekend de vrijdag voor de vakjurydag werden door de overheid nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Maar we zijn niet voor één gat te vangen, dus snel het hotel gebeld waar we zouden jureren, grotere zaal geregeld en betrokkenen geïnformeerd over QR-codes en PCR-testen. Wat een gedoe allemaal.

Corona gooit bijna roet in het eten

Een paar juryleden moesten helaas afhaken vanwege: ‘corona-uitbraak op school’ en ‘verkouden, maar geen plek om binnen één dag te testen’. Dus reden we met een beetje gemengde gevoelens op de bewuste dag naar de plaats van bestemming. Alle spullen waren de avond ervoor gelukkig al uitgestald, dus konden we snel beginnen met interessante demo’s van technische producten. Uit het hele land en dit keer zelfs uit Zweden, kwamen deelnemers langs. Voor degenen die dat nog niet weten: onze verkiezing heeft zich uitgebreid tot over de grenzen!

Demo’s Baby Innovation Award: een klein spektakel

De demo’s zijn altijd een klein spektakel en spannend voor degene die staat te presenteren voor die serieus kijkende juryleden… Vanwege het volle programma moesten we de toegemeten tijd van deze mini-pitches streng in de gaten houden. Dat is soms lastig als je net lekker op dreef bent met je presentatie. Na de demo’s snel geluncht en door naar het middagprogramma voor het beoordelen van de andere inzendingen en het geven van punten voor elke categorie. De juryleden hadden zich vooraf goed voorbereid met het inlezen van teksten en bekijken van beelden en video’s. De afwezige juryleden hadden hun input al gegeven en overlegden ‘remote’ met ons.

Topinnovaties in de babymarkt

Ondanks alle ‘hick-ups’ in het begin, verliep de dag verder soepel, moet ik zeggen met als resultaat 15 mooie genomineerde baby innovaties plus 3 nominaties voor Green en 3 voor Design! Tot slot nog even wat over de Green Award. Ons betrokken jurylid en deskundige Laura de Jong, was een beetje teleurgesteld. We zien in deze categorie veel producten langskomen waarbij het vooral gaat om materiaalaanpassingen en soms ook aanpassingen in het productie- en arbeidsproces. Maar, zo stelt Laura, het gaat in deze tijd om veel meer, denk aan circulaire oplossingen waar de babytijd en babyproducten zich juist heel goed voor lenen. Dus een oproep aan iedereen in de markt: volgend jaar hopen we ook op productinzendingen en concepten die een stapje verder gaan in het duurzaamheidproces!


Naar overzicht genomineerden
Video impressie vakjurydag: