Het is altijd weer een heel circus om te organiseren, maar met onze strakke planning, hulp van projectleider Trix Traudes en onze stagiaire Sifra Mooren is het weer gelukt. Op 3 november stonden alle inzendingen te pronken in de polderview zaal van NH Hotel Naarden om door de vakjury te worden beoordeeld.

Ieder jurylid brengt zijn eigen expertise in en dat maakt de jurering zo goed. Want iemand van de Consumentenbond of TNO kijkt weer met andere ogen dan een jurylid van een consumentenblad! Dit jaar zaten er in de jury: Bart Lucassen namens de Consumentenbond, Reinier Könemann namens TNO, Phaedra van Werkhoven en Laura Piontek namens fabulous mama&family, Janneke Haringx namens Buro Raak, Tamara Peers namens BabyBeGood en Marianne Sijberden namens de Perswinkel. In deze branche kunnen we het ons niet permitteren om onveilige producten te nomineren, daarom was ook dit jaar namens VeiligheidNL Mieke Cotterink weer aanwezig om adviezen te geven.

10 minuten pitchen
De ochtend was gereserveerd voor het geven van demonstraties van technische producten zoals kinderwagens, autostoelen, babyfoons. En daar werd grif gebruik van gemaakt. Deelnemers kunnen hier in een pitch van 10 minuten alle ins en out van hun product laten zien en de jury overtuigen van hun innovatie.
’s Middags werden de andere productgroepen kritisch bekeken. En tot slot het aanwijzen van de nominaties (20 dit jaar), want daar draait het natuurlijk om.
Hoe nu verder? De vakjury nomineert en heeft punten gegeven. Vanaf 1 december zijn de stembussen geopend voor consumenten om online te stemmen. Medio januari gaat een groep moeders op uitnodiging van fabulous mama & family de producten live jureren. De scores worden bij elkaar opgeteld en de stemmen van vakjury, online stemmers en Mama jurydag bepalen elk voor eenderde wie de winnaars worden. Op de Negenmaandenbeurs zullen straks op een spectaculair Baby Innovatie Plein ALLE genomineerden te zien zijn!

Green Award
Parallel aan deze verkiezing loopt de Green Award, uit alle inzendingen zijn vier producten genomineerd door de vakjury waarin BabyBeGood een adviserende rol had.

Juryleden-van-2016!

Foto jury vlnr:

Phaedra van Werkhoven, Bart Lucassen, Tamara Peers, Marianne Sijberden, Mieke Cotterink, Reinier Könemann, Janneke Haringx, Carola Siksma, Laura Piontek, Trix Traudes

jurydag 2016