Freestyle Flex heeft handige features, zoals een oplaadbare accu, USB-lader, touchscreen en vertraagde-start functie. De kolf is te koppelen met een app. De grootste innovatie is het nieuwe Flex borstschild, uniek door de wijdere openingshoek, zachte rand en ovale vorm. Hierdoor sluit het beter aan op de borst. Dit voorkomt samendrukken van melkkanalen en bevordert de melkproductie. Het schild kan 360° gedraaid worden zodat de moeder het schild kan plaatsen zoals zij het het prettigst vindt.

Freestyle Flex kolf, Medela

Kolven waar en wanneer je dat wilt

Als kersverse mama kan het leven behoorlijk hectisch zijn waardoor het soms lastig is om borstvoeding te combineren met je dagelijkse activiteiten. De nieuwe dubbele elektrische borstkolf Freestyle Flex van Medela geeft je flexibiliteit om te kolven waar en wanneer je dat wilt. Of je nu wilt sporten, weer aan het werk gaat, of een hapje gaat eten met vriendinnen, de compacte Freestyle Flex neem je overal eenvoudig mee naartoe!

Freestyle Flex kolf, Medela
Freestyle Flex kolf, Medela

Handige snufjes – Door het lichte en kleine formaat is de Freestyle Flex ideaal om mee te nemen wanneer je buitenshuis wilt kolven. En hoe fijn is het dat de kolf weinig geluid maakt! Ook nachtelijke kolfsessies worden ‘piece of cake’ door het verlichte touchscreen. Nog zo’n handig snufje is de vertraagde-start functie. Hiermee heb je 10 seconden de tijd om je borstschilden goed te plaatsen en ontspannen te gaan zitten voor het kolven begint.

Meer comfort en meer melk

Overal en op elk moment kolven – Dankzij de ingebouwde oplaadbare accu kun je met Freestyle Flex waar je ook bent kolven en hoef je je geen zorgen te maken of er een stopcontact in de buurt is. Met een opgeladen accu kun je tot wel 8 keer kolven! Moet je onverhoopt onderweg toch je kolf opladen? Geen probleem, want met de bijgeleverde USB-kabel gaat dit ook supermakkelijk.

Meer comfort en meer melk – De nieuwe Flex technologie zorgt voor meer comfort tijdens het kolven én een betere melkstroom en daardoor 11% meer melk. Het Flex borstschild is uniek door de wijdere openingshoek, zachte rand en ovale vorm. Hierdoor sluit het beter aan op de borst. Dit voorkomt het samendrukken van de melkkanalen en bevordert de melkproductie. Het schild kan 360° gedraaid worden zodat je het schild kunt plaatsen zoals jij het het prettigst vindt.

Freestyle Flex kolf, Medela
Freestyle Flex kolf, Medela

Handige reminder

Met de Freestyle Flex hoef je je kolfsessies niet meer handmatig bij te houden. De kolf registreert de gegevens van je kolfsessie automatisch in de MyMedela app. Ook waarschuwt de app je wanneer de accu van je kolf bijna leeg is. Altijd fijn zo’n reminder!

Adviesverkoopprijs 379 euro

Meer informatie vind je op de site van Medela

Juryrapport Freestyle Flex borstkolf

De innovatie van de elektrische Freestyle Flex borstkolf zit met name in het 360° draaibare Flex borstschild met zijn ovale vorm en wijdere openingshoek. Een belangrijk voordeel is dat kolven met de Freestyle Flex 11 procent meer melk oplevert en borsten beter worden geleegd. Dankzij de ingebouwde oplaadbare accu en het lichte, kleine formaat kan de moderne moeder kolven waar en wanneer ze dat wil. De Freestyle Flex kan aan een app worden gekoppeld en heeft handige features. Handig is de vertraagde-start functie die de moeder tijd geeft om de borstschilden goed te plaatsen.