Een leuk onderdeel van de Baby Innovation Award is de Mama jurydag waar moeders uit het hele land de genomineerde producten kunnen zien, voelen en uitproberen.

Gisteren was het zover. Na een ochtendje sjouwwerk, de boel checken en rechtzetten, druppelden de eerste moeders binnen. Zij waren door fabulous mama&family geselecteerd voor deze live experience! In de groep zaten moeders met een bolle buik, moeders die hun kindje thuis hadden gelaten en moeders die hun baby of peuter mee hadden genomen. De jongste baby was maar drie weekjes oud! Altijd handig omdat producten ter plekke met baby kunnen worden uitgeprobeerd.

Natuurlijk was er tijd voor een grapje en werd er gelachen, maar het verbaast altijd weer hoe serieus moeders hun jurytaak opnemen. En ons kritische vragen stellen: hier is een splintertje af, dat mag toch niet? Voegt dit product nou echt wat toe? Was dit artikel niet al langer op de markt? Hoe gaat dit zakje nu open? Blijft er geen vuil in de naden achter? Hoe werkt deze autostoel nu precies? Wat is er nu vernieuwend? Tussendoor werden hapjes en drankjes genuttigd, kregen baby’s borstvoeding en werden foto’s en een film gemaakt. Een hoogzwangere aanstaande mama gaf na afloop aan nu toch echt graag naar huis te willen om te gaan liggen, ze had nog maar een week te gaan!

Een groepje moeders met kinderen bleef nog even hangen om wat op te schrijven en te praten. Ze kregen van Rianne Portegies allemaal een stevig gevulde goodiebag mee naar huis met daarin onder andere een toegangskaartje voor de Negenmaandenbeurs in februari. Daarna was het tijd voor ons om de boel in te pakken en naar huis te rijden. Moe maar heel voldaan!

baby innovation award fabulous mama (2)