Innovatie uit zich door de volgende punten: 1: duurzame materialen, zowel binnenvoering als buitenkant. 2: over ieder vakje en detail is nagedacht zoals een voorvak met waterproof coating voor vochtige spullen van (wasbare) luier tot zwemkleertjes, een laptop 17′ vak, speciaal veilig vak op de rug voor telefoon of portemonnee, zijvak voor fles(houder). Verder een dubbelzijdige waterproof zijrits om tas geheel open te leggen en in te delen en als de tas dicht zit van onderaf snel iets uit de tas te halen.

Dusq Family Bag, Dusq

Duurzaamheid, lifestyle en functionaliteit

De family bag is ontworpen omdat oprichters Linda Ranzijn en Louise Boeree vonden dat er meer duurzaamheid, lifestyle en functionaliteit binnen deze product categorie moest komen. De geijkte luiertas gebruiken ouders vaak niet langer dan de kinderwagen en de mannen lopen er meestal ook niet warm voor. Tijd dus voor een family bag zoals wij de tas noemen. De family bag groeit met je mee van luiers, eerste zwemlessen tot werk of schooltas.
De meeste ouders kopen zoveel producten die maar heel kort te gebruiken en functioneel zijn wanneer je een kindje krijgt. Daar willen Linda en Louise  verandering in brengen met eerlijke, functionele en esthetische producten.

Dusq Family Bag, Dusq
Dusq Family Bag, Dusq
Dusq Family Bag, Dusq

Motivatie voor de Green Award

De family bag heeft een duurzaam karakter door de gebruikte materialen zoals Canvas van gerecyclede PET-flessen, Eco leer (plantaardig gekleurd en gelooid) en een voering van organic katoen, Organic hennep en ook R.PET. De tas heeft een functioneel ontwerp dat een leven lang mee gaat, voor gebruik in de luiertijd, als werktas, school- of zwemtas. Gemaakt bij een familiebedrijf in Portugal waar eerlijke lonen worden betaald.

Adviesverkoopprijs 199 euro

Meer informatie vind je op de site van Dusq

Juryrapport Dusq Family Bag

Duurzaamheid, lifestyle en functionaliteit komen in deze Family Bag samen. De Family Bag is lang te gebruiken en groeit mee met het gezin, van luiers tot school- of zwemtas. De tas heeft veel praktische vakken, ook voor vochtige spullen, en een rits waarmee de tas geheel kan worden opengeklapt. Praktisch en financieel biedt de Family Bag grote voordelen aan het moderne gezin.