mama papa jurydag

Een vast onderdeel van de Baby Innovation Award verkiezing is de Mama en Papa Jurydag.  Nieuw is het woord ‘papa’ in de naam, omdat niet alleen moeders, maar ook vaders nieuwsgierig zijn naar alle innovaties in het babylandschap! Daarom waren er dit jaar niet alleen (aanstaande) moeders aanwezig, maar ook verschillende papa’s.

Nieuwe en oude gezichten

Onder de juryleden ook een paar bekende gezichten. Dat wil zeggen: moeders die hier vorig jaar met een bolle buik rondliepen, maar zich nu als echte ervaringsdeskundige over alle innovaties bogen. Zo leuk vinden ze deze middag, vertelden ze ons. En ook overtuigd van de toegevoegde waarde van bepaalde producten. Zo vertelde een moeder ons dat ze het vorig jaar genomineerde en waterbesparende Softtub badje zelf heeft aangeschaft, en ze was er heel tevreden over.

Nuttige innovaties en babygadgets

Alle genomineerden waren present, waaronder een kinder- en bolderwagen ineen, twee nieuwe autostoelen, een ‘on-the-go’ flesvoedingssysteem, een nieuw type draagzak en draagdoek, een handsfree kolf, borstvoeding starterkit, babycooker met de nieuwste techniek, en een slimme babyfles met airvent systeem. Voor kindjes die moeilijk slapen is er een nieuwe cap om kinderen tegen geluid en prikkels te beschermen, werd een nieuw type kinderstoel gepresenteerd, evenals een matras dat voor 97% biologisch is en een kartonnen wieg met onderstel die je daarna als tafeltje kunt gebruiken. Op het gebied van verzorging zagen we een alternatief voor huidolie in de vorm van bodybutter, een mondstuk dat de mondmotoriek na het spenen of duimen herstelt en een luieremmer met reukloze seal. Op het gebied van speelgoed is er ook veel nieuws te melden zoals een multifunctionele wiebeltoren, een op maat gemaakte teddybeer met de exacte lengte en geboortegewicht van de baby, een interactieve knuffel en een mobiel die je daarna kunt gebruiken als los speelgoed en een puzzel.
Bekijk alle genomineerden 2023 met foto’s en uitleg.

Jureren onder genot van rocky road fudge

Na alle 6 categorieën met genomineerden te hebben bewonderd, konden de juryleden onder het genot van een muffin, rocky road fudge en een drankje de scorelijsten invullen. Rond 16.00 vertrok iedereen weer huiswaarts met een gevulde goodiebag van de deelnemende merken. Een greep uit de reacties die we ontvingen van de jurerende ouders: wat een prachtige cadeautjes heb ik gekregen! Mooie dag en goed georganiseerd! Fijn die interactie met de merken en prettig dat het kleinschalig is, zo kun je één op één een goed gesprek voeren met fabrikanten en durf ik ook meer te vragen.

Bekijk hieronder de video van deze middag en extra foto’s!

mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama papa jurydag
mama en papa jurydag
mama papa jurydag