De CanDoCup stimuleert kinderen vanaf dat ze zelfstandig kunnen zitten om te leren drinken uit een normale beker. Onderzoek toont aan dat het drinken uit een ergonomische ‘normale’ open beker zoals de CanDoCup beter is voor de ontwikkeling van de mond- en tongspieren dan het gebruik van een tuit-, antilek-, of 360-gradenbeker. Ook vermindert het de kans op tandbederf, obesitas, vertraagde spraakontwikkeling en ijzertekort.

CanDoCup Tritan, Little Luca

Makkelijke grip en stabiel

CanDoCup Tritan, Little Luca

De innovatieve CanDoCup is bedacht door Little LUCA en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Door de aantrekkelijke vorm en kleur en het lichte gewicht pakken de kinderen de beker al snel zelf. De drie pootjes zorgen voor gemakkelijke grip en stabiliteit in de handen en op tafel. En als de beker valt, is het niet erg. De beker is van supersterk materiaal gemaakt (Tritan) en kan tegen heel wat stootjes. Ook is de CanDoCup vaatwasser bestendig en kan worden gebruikt in de magnetron. De beker heeft een ronding naar binnen. Dit voorkomt morsen, sabbelen, zuigen en het nemen van een te grote slok.

Verminder en voorkom spraak- tand,- luchtwegen- en zelfs slaapproblemen

Op jonge leeftijd drinken uit een normale beker in plaats van een tuitbeker, 360 graden beker of fles kan spraak- tand,- luchtwegen- en zelfs slaapproblemen verminderen en voorkomen. Dit is nog weinig bekend onder de Nederlandse bevolking maar een serieus punt van aandacht bij kinderartsen, tandartsen en logopedisten.

Adviesverkoopprijs 9,95 euro

Meer informatie vind je op de site van Little Luca

Juryrapport CanDoCup oefenbeker

De CanDoCup helpt kinderen uit een ‘normale’, open beker te drinken wat beter is voor de ontwikkeling van de mond- en tongspieren. Door de drie pootjes en lichte gewicht staat de CanDoCup stabiel en is gemakkelijk op te pakken. De ergonomische beker is gemaakt van sterk, vaatwasserbestendig materiaal en kan tegen een stootje. De beker is ook in de magnetron te gebruiken.