De BeSafe Stretch B autostoel kan je gebruiken vanaf de geboorte tot 7 jaar, dankzij de Baby Shell en extra beenruimte. De Stretch B beschikt over de unieke Exo frame constructie. Deze verbindt zich met de autogordel en de vloer om krachten op te vangen in een frontale aanrijding. De zitkuip vervoert de energie naar het Exo frame en houdt je kindje zo veilig in dezelfde zitpositie gedurende de impact.

Langer tegen rijrichting in

De BeSafe Stretch B autostoel werd ontwikkeld om kinderen nog langer tegen de rijrichting in te vervoeren, en dit al vanaf de geboorte. Want kinderen tegen de rijrichting vervoeren is tot wel 5 keer veiliger. Deze autostoel biedt zeer veel beenruimte, tot wel 26 cm, waardoor kindjes vanaf de geboorte (40cm) tot en met +/- 7 jaar (1,25m) tegen de rijrichting vervoerd kunnen worden. Met de uitneembare Baby-Shell kan je deze autostoel al gebruiken vanaf de geboorte. Wanneer je kindje groter wordt, kan je deze eruit nemen en de stoel verder gebruiken tot wel 1,25 m. Bovendien loop je geen risico om de stoel eerst te ontgroeien door gewicht, want hij heeft een draagvermogen van wel 36 kg.

Met Exo frame constructie

Deze BeSafe Stretch B beschikt over een uniek veiligheidsconcept, de Exo frame constructie. Deze verbindt zich met de autogordel en de vloer om krachten op te vangen in een frontale aanrijding. De stevige zitkuip vervoert de energie van het kind naar het Exo frame en houdt het kind zo veilig in dezelfde zitpositie gedurende de impact van het ongeval.
Deze autostoel is geschikt voor elke auto en elke autozetel, want hij wordt geïnstalleerd met behulp van de autogordel. Je kan de BeSafe Stretch B dus ook installeren op autostoelen zonder Isofix bevestigingspunten. Het BeSafe design team ontwikkelde een laagdrempelig, gemakkelijk en snel systeem om de Stretch B autostoel vlot te installeren.

Adviesverkoopprijs € 769,-

Meer informatie vind je op de site van BeSafe.

Reactie vakjury:
Een bijzondere autostoel vond de vakjury omdat je deze tot de leeftijd van 7 jaar tegen de rijrichting kunt gebruiken. Uniek is ook de mogelijkheid om deze vanaf 0 maanden te gebruiken met babyverkleiner. 1 aanschaf en je kunt er tot 7 jaar mee doen, je hoeft dus maar een keer een goede autostoel aan te schaffen. Bijzonder is dat je deze stoel alleen met gordels kunt gebruiken, dus ook geschikt voor auto’s zonder Isofix bevestiging. Door het gebruik van duurzame materialen zoals aluminium wordt de gemiddelde levensduur verlengt van 7 naar 15  jaar. Ook is de autostoel modulair opgebouwd en kunnen onderdelen makkelijk gewisseld worden en kan de stoel aan het einde van de levensloop worden gedemonteerd en gerecycled.