BeSafe werkte voor deze nieuwe autostoel innoverend op vlak van veiligheid en comfort. De BeSafe iZi Modular A X1 i-Size autostoel heeft een Active Retract Harness, een actief harnas met gordelspanners om het vastmaken van een kind in de autostoel makkelijk te maken voor ouders. Je hoeft enkel de gordel vast te klikken in het slotje en het mechanisme in werking te stellen. BeSafe ontwikkelt de eerste autostoel met geïntegreerde ademende stof. Met de 3D Peak Mesh-stof is de stoel zo tot acht keer meer luchtdoorlatend.

De iZi Modular A X1 i-Size werd goedgekeurd volgens de UN R129-02 veiligheidsstandaard en kwam onlangs als veiligste autostoeltje uit de bus bij de ADAC/Stiftung Warentest!

Active Retract Harness

Gordels die los zitten zijn gevaarlijk, en komen vaker voor dan je denkt. Volgens een onderzoek door de Duitse Verzekeringsassociatie heeft 49,3 % van de peuters in autostoelen een te los zittende gordel. Een loszittende gordel kan een kind niet voldoende bescherming geven bij een ongeval of een bruuske stop. Ouders zijn zich vaak niet bewust van hoe vast een gordel moet zitten voor hun kind.
De iZi Modular A X1 i-Size autostoel neemt al de zorgen hieromtrent weg met zijn Active Retract Harness. Dit actief aansluitend gordelsysteem zorgt ervoor dat je je kind altijd voldoende stevig kan vastklikken in de autostoel. Je hoeft enkel de gordel vast te klikken in het slotje en het mechanisme in werking te stellen. Het Active Retract Harness doet wat nodig is om je kind veilig en stevig vast te gespen!

3D Peak Mesh

Geen aparte inleg of autostoelhoes meer nodig! Door de 3D Mesh-stof rechtstreeks te integreren, ademt de hele stoel mee. Met de nieuwe Peak Mesh autostoelen bedachten de BeSafe ontwikkelaars weer een nieuwe innovatie waardoor autoreizen voor kinderen ook op warme dagen aangenaam blijft. 3D mesh is een stof met een open structuur waardoor er luchtlaagjes ontstaan. Dit zorgt voor een goede warmte- en vochtafdrijving, waardoor je kindje minder snel last krijgt van een warm ruggetje. Ook de kleur van de Peak Mesh reeks, namelijk lichtgrijs, is een weldoordachte keuze om de autostoel zo koel mogelijk te houden.

Nog meer veiligheidsupdates van de BeSafe iZi Modular A X1:

  • Dynamic Force Absorber voor nog meer bescherming aan het hoofd
  • Ergo-Move schouderriemen voor meer comfort aan de schouders
  • Slide On SIP+: nog makkelijker te bevestigen veiligheidsaccessoire

Adviesverkoopprijs € 429,-

Meer informatie vind je op de site van Babymatters

Juryrapport iZi Modular A X1 i-Size Peak Mesh van BeSafe

Dit product is echt een oplossing voor een groot probleem omdat ouders de autogordels vaak niet goed vastzetten. Het gaat daarbij niet om 1 product, maar om de hele techniek. Samen met de geïntegreerde ademende stof van deze autostoel zeker een nominatie waard, aldus de vakjury.