BeSafe Beyond bestaat uit een roterende ISOFIX-basis met een apart baby- en kinderzitje. Het babyzitje, met actieve lay-flat functie, gaat bij een botsing trouwens in veiligheidsmodus. Dit in tegenstelling tot andere ‘lay-flat’-zitjes, die plat blijven liggen! Bovendien zijn alle roterende autostoeltjes op de markt momenteel beperkt tot 105cm, maar het kinderzitje van Beyond kan tot 125cm (6 jaar).BeSafe pakt uit met een nieuw autostoelconcept!

BeSafe Beyond bestaat uit een roterende ISOFIX-basis met een apart baby- en kinderzitje. Het babyzitje, met actieve lay-flat functie, gaat bij een botsing trouwens in veiligheidsmodus. Dit in tegenstelling tot de lay-flat zitjes die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Deze zitjes blijven immers ‘plat’ bij een botsing, met hogere impact op de nek als gevolg. Dit roterende autostoelconcept is bovendien geschikt tot 125 cm (of 6 jaar).

Duurzame materialen, modulair opgebouwd

BeSafe maakt bij de ontwikkeling van Beyond gebruik van duurzame materialen. Daardoor wordt de gemiddelde levensduur van deze autostoel maar liefst verlengd van 7 jaar naar 15 jaar. Een extra pluspunt is dat BeSafe Beyond modulair opgebouwd, zodat het wisselen van onderdelen of het demonteren van de stoel (met oog op recyclage) erg makkelijk kan gebeuren.

BeSafe is een Noors familiebedrijf dat staat voor ‘Scandinavian safety’ en draagt het beschermen van kinderen in de auto erg hoog in het vaandel. Zo hebben zij intussen meer 25 jaar ervaring in het vervaardigen van autostoelen tegen de rijrichting en gebruiken ze deze expertise om in de steeds veranderende markt in te spelen op de huidige tendensen.

BeSafe ontwikkelde verschillende gepatenteerde technologieën om de veiligheid van jouw kind te garanderen, zoals de Dynamic Force Absorber, of de Universal Level Technology. Bovendien zijn alle autostoelen van BeSafe voorzien van extra zijdelingse bescherming. Nog een ander pluspunt is BeSafe autostoelen en draagzakken volledig gemaakt zijn van luchtdoorlatende Mesh. Deze stof is tot wel acht keer luchtiger dan traditionele stoffen. Ook autostoel Beyond zal worden uitgebracht in Mesh.

Adviesverkoopprijs: € 750,-

Meer informatie vind je op de site van BeSafe

Reactie van de vakjury:

Het veiligheidsaspect van deze autostoel spreekt de jury erg aan. Bij een frontale aanrijding schiet de stoel van ligstand naar zitstand voor een betere bescherming. BeSafe benadrukt het belang van achterwaartse richting bij autostoeltjes en met dit ontwerp is dat mogelijk tot 6 jaar. De stoel is bovendien erg licht. Duurzaam is deze autostoel ook: door het lang kunnen gebruiken, de materialenkeuze en de modulaire opbouw.