The Best Of …

Baby Innovation Award staat voor het beste in design en innovatie binnen de babybranche. De populaire award wordt in zes categorieën uitgereikt. De jaarlijkse verkiezing is uitgegroeid tot een groot evenement met belangrijke persmomenten met als hoogtepunt de presentatie van de winnaars op de Negenmaandenbeurs.
De Baby Innovation Award biedt creatieve talenten een belangrijk platform en is voor producenten, leveranciers en importeurs de unieke gelegenheid om de nieuwste babyproducten aan de pers en consument te tonen. De kracht van Baby Innovation Award is de combinatie van aanzienlijke promotie en de samenwerking met sterke partners, zoals Negenmaandenbeurs en mediapartner Mama Media Group (Fabulous Mama).

Kansen creëren en realiseren

Deelnemen aan de verkiezing houdt vergroting van de naamsbekendheid in die de omzet positief beïnvloedt. De nauwe samenwerking met Negenmaandenbeurs en Mama Media Group staat garant voor veel promotie en exposure. Ook de succesvolle consumentensite BabyStuf met een nog steeds imposant groeiend aantal bezoekers, speelt bij de publiciteit een grote rol.

‘Winner of’

De winnende producten mogen het logo ‘Winner of’ dragen. Het logo is een kwaliteitslabel waarmee een babyproduct zich onderscheidt. Het logo geeft een product een meerwaarde die medebepalend is bij de aankoop door de consument.

Duurzaamheid Award

Nieuw dit jaar is de Green Award voor het meest duurzame product. De wereld om ons heen verandert snel. Er is steeds meer vraag naar producten die met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. In het kader van deze ontwikkelingen is besloten een speciale award in te stellen voor duurzame innovatie binnen de babybranche. Daartoe wordt een samenwerking aangegaan met BabyBeGood, het platform voor jonge (mintgroene) ouders. Aan de vakjury wordt een deskundige van BabyBeGood toegevoegd voor de benodigde expertise.

Vakjury en Mamajury

De jury van deskundigen bestaat uit vertegenwoordigers van TNO, Consumentenbond, Design, Veiligheid.NL, Public Relations, mediapartner Mama Media Group en BabyBeGood. De competente vakjury hanteert criteria bij de jurering en staat garant voor verantwoorde nominaties.
Daarna is het woord aan de mama’s die de genomineerde producten vanuit hun expertise en optiek zullen beoordelen. De Mamajury wordt georganiseerd door Fabulous Mama die daaraan de speciale

Publieksprijs verbindt

Nadat de nominaties bekend zijn kan er door de consument online worden gestemd op zijn/haar favoriete product tot een nog nader aan te geven sluitingsdatum.

Wilt u meer weten over de verkiezing of u aanmelden?

Inzendingen zijn welkom in de productgroepen: Mobility, Travel & Safety, Care, Feeding, Furniture & Decoration en Toys & Gifts.