Vijf vaders uit Den Haag willen de babymarkt bestormen. Dick, Daniël, Thomas, Lars en Rick bedachten de Hangloose Baby. Een innovatief zwevend boxkleed dat ook een babyhangmat is.

De Hangloose Baby? Vertel.
,,Het is een boxkleed en babyhangmat in één, bestaande uit verschillende lagen. Er is een canvas dat je spant aan de bovenkant van de box. Daarop ligt een kleed met stikpatroon, geïnspireerd op origami vouwen. Dat kleed vorm je om je baby heen. Hierdoor ligt je kind in een rechte houding en hoef je niet meer te bukken om de kleine op te pakken.”

Hoe kwam je op het idee?
,,Ik was op kraambezoek bij mijn buurman Dick. Van zijn tante Tini had hij de eerste versie van de Hangloose Baby cadeau gekregen. Een familietraditie en toen alleen van badstof. Ik kon het idee van een zwevend boxkleed niet loslaten. Ik ben gaan tekenen en ontwerpen en de volgende dag stond ik weer op de stoep bij Dick. Het eerste jaar waren we met zijn tweeën. Al zoekend naar meer kennis en expertise zijn we een vijftal geworden.”

Vanaf wanneer kun je Hangloose Baby bemachtigen?
,,Op de Negenmaandenbeurs in februari wordt het gelanceerd.”

Opvallende verschijning, vijf mannen op zo’n beurs.
,,Het is zeker niet gebruikelijk in deze branche. Maar we denken dat we als vijf vaders sterk staan. We krijgen veel positieve reacties en we vallen natuurlijk wel op met zo’n verhaal.”

Extra hypotheek genomen?
,,We zijn een crowdfundingsactie begonnen om de basiskosten voor het eerste jaar te dekken. We hebben werkkapitaal nodig. De Hangloose Baby heeft al een nominatie voor de Baby Innovation Award 2016 binnengesleept. Op de Negenmaandenbeurs horen we of we ons product mogen presenteren in Duitsland, op de grootste babybeurs ter wereld.”