U bevindt zich hier:-Reglement Baby Innovation Award
Reglement Baby Innovation Award2019-09-12T10:37:18+00:00

Reglement

De jaarlijkse Baby Innovation Award verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. De vakjury wijst uit alle inzendingen de nominaties aan. Hierna kan de consument op de speciale Mamajurydag en online stem zijn of haar stem uitbrengen op een van de genomineerde producten. De categorie winnaars worden bepaald door het 50% van de vakjurystemmen en 50% van de Mama Jurydagstemmen. Voor de Consumer Award bepalen moeders tijdens de Mama Jurydag de top 5 en geven punten. Deze prijs wordt bepaald door 50% van de Mama Jurydag en 50% van de online stemmers voor en op de Negenmaandenbeurs. Alle genomineerde en winnende producten worden op de Negenmaandenbeurs tentoongesteld. De uitreiking van de categorie awards vindt plaats kort voor of op de Negenmaandenbeurs. De uitreiking van de Consumer Award vindt op de laatste beursdag plaats.

Naast de awards per categorie voor het beste babyproduct, zijn er nog 3 awards te winnen: de Green Award voor het meest duurzame product, de Design Award voor het beste design en de Negenmaandenbeurs Consumer Award.

Categorieën

Inzending is mogelijk in 6 categorieën:
1. Mobility: kinderwagens, buggy’s, autostoeltjes, fietszitjes, draagdoeken en draagzakken.
2. Travel and Safety: babyfoons, beveiligingsartikelen, traphekjes, reisbedjes en producten voor een veilig slaapklimaat.
3. Feeding: voedingsartikelen, sterilisatoren en keukenapparaten.
4. Care: bad- en hygiëneartikelen, kraamartikelen, artikelen voor de dagelijkse verzorging, slaapzakken en wikkeldekens.
5. Furniture and Decoration: babykamers, wiegen, boxen, kinderstoelen, wipstoeltjes, aankleding babykamers, accessoires, matrassen, speel- en boxkleden.
6. Toys and Gifts: baby- en kleuterspeelgoed, (kraam)cadeaus, educatieve producten.
Daarnaast is het ook mogelijk een duurzaam product aan te melden voor de Green Award. Alle inzendingen maken kans op de Design Award en de Consumer Award.

Jurering

Een vakjury beoordeelt in november alle inzendingen en wijst nominaties aan. De jury bestaat uit vertegenwoordigers en deskundigen uit de babymarkt, consumentenorganisaties en media. Veiligheid.NL is een onafhankelijk kennisinstituut en heeft een adviserende rol bij de verkiezing. De voorzitter heeft geen stemrecht. Vervolgens vindt er een Mama Jurydag plaats in januari, mede georganiseerd door de Negenmaandenbeurs. Hier worden alle genomineerde artikelen door moeders beoordeeld. Ten slotte kan er door consumenten online via de site babyinnovationaward.nl worden gestemd op alle genomineerde producten.

Promotie en publiciteit

Bij deelname kunt u rekenen op aanzienlijke promotie en publiciteit:

  • Media-aandacht voor alle inzendingen via Babywereld en Baby Innovation Award.nl
  • Voor genomineerden en winnaars: media-aandacht via BabyWereld, Babyinnovationaward.nl, BabyTrendWatcher.com en de Negenmaandenbeurs.
  • Een plek op het Innovatieplein van de Negenmaandenbeurs.
  • Kans op winnen Baby Innovation Award in 6 categorieën, de Green Award en Design Award.
  • Genomineerden krijgen gelegenheid hun product te demonstreren tijdens de Mama Jurydag van de Negenmaandenbeurs en maken kans op winnen van de Consumer Award met als prijs een promotiepakket te besteden bij de Negenmaandenbeurs.
  • Persberichten die aan relevante media zal worden verstuurd.
  • Stickers met logo, oorkonden en digitaal logo voor alle reclame uitingen voor genomineerden en winnaars.

Controle stemprocedure

De organisatie van de Baby Innovation Award heeft het recht iedere deelname en wijze van online stemmen op juistheid te toetsen. Wordt misbruik geconstateerd, dan leidt dit onherroepelijk tot diskwalificatie van de verkiezing.

Product ter beschikking stellen

Om het online stemmen aan te jagen voor het bepalen van de winnaar van de Top 5 voor de Negenmaandenbeurs Consumer Award dient u 1 product ter beschikking te stellen. Deze producten worden door de organisatie verloot onder de online stemmers.

Aansprakelijkheid producten

BabyWereld en de Negenmaandenbeurs in Amsterdam RAI doen er alles aan om diefstal of beschadiging van de uitgestalde babyproducten te voorkomen, maar beide partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of beschadiging van de producten.

Retourneren producten

De niet-genomineerden producten dienen binnen een maand te worden opgehaald. Voor retourneren van het product aan inzender kunnen kosten worden doorberekend. Niet afgehaalde producten worden, voor zover niet aangegeven door de inzender, door de organisatie voor andere doeleinden ingezet.

Intellectuele eigendomsrechten

Bij twijfel over de intellectuele eigendomsrechten behoudt de organisatie zich het recht voor een ingezonden product te weigeren dan wel de nominatie in te trekken. Dat is het geval als de intellectuele eigendomsrechten worden aangevochten dan wel als er sprake is van een op komst zijnde rechtszaak.

Organisatie

BabyWereld bv is de organisator van de Baby Innovation Award verkiezing. Correspondentieadres: BabyWereld bv, Baby Innovation Award, Postbus 151, 1270 AD Huizen, tel.035-5242398, info@babyinnovationaward.nl. Het adres voor toezending en aflevering producten is Frederik van Eedenlaan 2, 1262 AB Blaricum.

Klachten en suggesties

Voor klachten of suggesties betreffende de verkiezing Baby Innovation Award, kunt u zich wenden tot de organisatie: info@babyinnovationaward.nl.

Naar aanmeldformulier