Reglement

De jaarlijkse Baby Innovation Award verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad BabyWereld. De vakjury wijst uit alle inzendingen de nominaties aan. Hierna kan de consument op de speciale Mama Jurydag en online stem zijn of haar stem uitbrengen op een van de genomineerde producten. Het is niet verplicht om mee te doen met de Negenmaandenbeurs, ook niet deelnemers worden uitgenodigd mee te doen.
De categorie winnaars (inclusief Green Award voor meest duurzame product) worden bepaald door het 50% van de vakjurystemmen en 50% van de Mama Jurydagstemmen. De Design Award voor het beste design wordt aangewezen door de vakjury.
De Negenmaandenbeurs Consumer Award wordt bepaald door 50% van de Mama Jurydag en 50% van de online stemmen. Alle genomineerde en winnende producten worden op de Negenmaandenbeurs tentoongesteld. De uitreiking van de Categorie Awards vindt plaats kort voor of op de Negenmaandenbeurs. De uitreiking van de Consumer Award vindt op de laatste beursdag plaats.

Categorieën

Inzending is mogelijk in 6 categorieën:
1. Mobility: kinderwagens, buggy’s, autostoeltjes, fietszitjes, draagdoeken en draagzakken.
2. Travel and Safety: babyfoons, beveiligingsartikelen, traphekjes, reisbedjes en producten voor een veilig slaapklimaat.
3. Feeding: voedingsartikelen, voeding, sterilisatoren en keukenapparaten.
4. Care: bad- en hygiëneartikelen, kraamartikelen, artikelen voor de dagelijkse verzorging, slaapzakken en wikkeldekens.
5. Furniture and Decoration: babykamers, wiegen, boxen, kinderstoelen, wipstoeltjes, aankleding babykamers, accessoires, matrassen, speel- en boxkleden.
6. Toys and Gifts: baby- en kleuterspeelgoed, (kraam)cadeaus, educatieve producten.

Jurering

Een vakjury beoordeelt in november alle inzendingen en wijst nominaties aan. De jury bestaat uit vertegenwoordigers en deskundigen uit de babymarkt, consumentenorganisaties en media. Veiligheid.NL is een onafhankelijk kennisinstituut en heeft een adviserende rol bij de verkiezing. De voorzitter heeft geen stemrecht. Vervolgens vindt er een Mama Jurydag plaats in januari, mede georganiseerd door de Negenmaandenbeurs. Hier worden alle genomineerde artikelen door moeders beoordeeld. Ten slotte kan er door consumenten online via de site babyinnovationaward.nl worden gestemd op alle genomineerde producten.

Promotie en publiciteit

Bij deelname kun je rekenen op aanzienlijke promotie en publiciteit:

  • Exclusief gebruik van het logo Genomineerd of Winnaar.
  • Kans op winnen Baby Innovation Award in 7 categorieën waaronder de Green Award. Tevens kans op winnen Design Award en Consumer Award.
  • Toegangskaarten voor feestelijke uitreiking tijdens Industry Dinner en netwerkbijeenkomst Amsterdam Baby Week.
  • Plaats op de Baby Innovation Award stand van de Negenmaandenbeurs.
  • Vermelding op de sites van de Negenmaandenbeurs en Baby Innovation Award.
  • Brede media aandacht via vakmedium BabyWereld, Negenmaandenbeurs en persberichten.
  • Live demonstratie tijdens Mama Jurydag met directe feedback van moeders en influencers.
  • Mediakit met digitale logo’s en uitingen voor gebruik in print, online en social media.

Controle stemprocedure

De organisatie van de Baby Innovation Award heeft het recht iedere deelname en wijze van online stemmen op juistheid te toetsen. Wordt misbruik geconstateerd, dan leidt dit onherroepelijk tot diskwalificatie van de verkiezing.

Product ter beschikking stellen

Om het online stemmen aan te jagen voor het bepalen van de winnaar van de Negenmaandenbeurs Consumer Award dien je 1 product ter beschikking te stellen. Deze producten worden door de organisatie verloot onder de online stemmers.

Aansprakelijkheid producten

BabyWereld en de Negenmaandenbeurs in Amsterdam RAI doen er alles aan om diefstal of beschadiging van de uitgestalde babyproducten te voorkomen, maar beide partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of beschadiging van de producten.

Retourneren producten

De niet-genomineerden producten dienen binnen een maand te worden opgehaald. Voor retourneren van het product aan inzender kunnen kosten worden doorberekend. Niet afgehaalde producten worden, voor zover niet aangegeven door de inzender, door de organisatie voor andere doeleinden ingezet.

Intellectuele eigendomsrechten

Bij twijfel over de intellectuele eigendomsrechten behoudt de organisatie zich het recht voor een ingezonden product te weigeren dan wel de nominatie in te trekken. Dat is het geval als de intellectuele eigendomsrechten worden aangevochten dan wel als er sprake is van een op komst zijnde rechtszaak.

Organisatie

BabyWereld bv is de organisator van de Baby Innovation Award verkiezing. Correspondentieadres: BabyWereld bv, Baby Innovation Award, Postbus 151, 1270 AD Huizen, tel. 0031-35-5242398, info@babyinnovationaward.nl. Het adres voor toezending en aflevering producten is Frederik van Eedenlaan 2, 1262 AB Blaricum.

Klachten en suggesties

Voor klachten of suggesties betreffende de verkiezing Baby Innovation Award, kun je je wenden tot de organisatie: info@babyinnovationaward.nl.

Naar aanmeldformulier >